SON DAKİKA

Haber Ekspress
Adanaspor Akhisar Belediyespor Alanyaspor Antalyaspor Beşiktaş Bursaspor Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Gaziantepspor Gençlerbirliği İstanbul Başakşehir Kardemir Karabükspor Kasımpaşa Kayserispor Konyaspor Osmanlı Spor Trabzonspor

Büyükçekmeceli bisikletçiler fark yarattı

Büyükçekmece Bisiklet Kulübü Başkan Yardımcısı Fatih Gürakar, 2.’sini düzenledikleri Marmara Adası Kamplı Bisiklet Turu’nun hedefine ulaştığını söyledi. Gürakar, “Seneye farklı güzergahlarda daha çok sporcuyla etkinliklerimizi devam ettireceğiz” dedi.

Bu haber 18 Ağustos 2018 - 15:49 'de eklendi ve 1.124 views kez görüntülendi.

Büyükçekmece Bisiklet Kulübü 2.’sini düzenlediği Marmara Adası Kampı’nda yüzlerce bisikletçiyi ağırladı. Kulüp, Büyükçekmeceli bisikletçilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de davet ettiği kulüplerle geniş çaplı bir bisiklet şölenine imza attı. 2 gece boyunca süren kampta konserler oldu, çeşitli çekilişler yapıldı. Etkinliğin en dikkat çeken etabı ise NATO Tepesi’ndeydi. Bisikletçiler İstanbul’un en yüksek tepesi olan NATO Tepesi’ne çıktı. Etkinlikte Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’un parkurun startını verirken yaptığı konuşmada siyaset dili kullanması ise tepki çekti. Yine de bu olay şölene gölge düşüremedi.

“Kamplı bisiklet geleneğimiz devam edecek”

Büyükçekmece Bisiklet Kulübü Başkanı Güngör Aknesil kampın 3.’sünü de yapacaklarını müjdeleyerek katılımın önümüzdeki sene daha geniş çaplı olacağını ve diğer şehirleri de kapsayacağını kaydetti. Gazetemize konuşan kulübün Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Büyükçekmece İYİ Parti İlçe Başkanı Fatih Gürakar ise İYİ Parti’nin kongresi nedeniyle kampa katılamadığına üzüldüğünü söyledi. Gürakar, bisikletin doğa dostu ve insan sağlığına faydalı bir spor olduğunu belirterek şunları dile getirdi:

“Seneye rota değişebilir”

Geçtiğimiz sene başlattığımız kampımızın bu sene 2.’sini düzenledik. Katılım geçen seneye oranla daha yoğun oldu. Bütün kulüpleri davet ediyoruz ve olumlu yorumlar alıyoruz. Herkes çok memnun. Hem doğayla iç içe oluyor, hem de birbirimizle kaynaşıyor, iyi dostluklar kuruyoruz. Genç, yaşlı herkes bu sene buradaydı. Seneye rotamız değişebilir. Çünkü bisikletçilerimiz etkinliğe siyaset karışmasından hoşlanmadı. Yönetimle bunu görüşeceğiz.

“Gençleri spora yöneltin”

Gürakar, bisiklet sporunun faydalarına vurgu yaparak belediye ve sivil toplum kuruluşlarına şu çağrıda bulundu:

Uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıkları bulunan gençlerimizi bisiklet sporuna veya diğer sporlara yönelterek onlara fayda sağlayabiliriz. Bu nedenle kuruluşları, gençlerimizi bu tip etkinliklere yöneltemeye davet ediyoruz.

Büyükçekmece Belediyesi örnek oldu

Öte yandan etkinliğin sponsorları arasında Büyükçekmece Belediyesi de yer alıyor. Bu konuyla ilgili de konuşan Gürakar, “Bisiklet malzemelerinden kamptaki yemeklere kadar sporculara destek olan belediyemize teşekkür ediyoruz. Bu sözlerimi siyasetçi olarak değil bir bisikletçi olarak söylüyorum: Büyükçekmece Belediyesi, bisiklet kulübüne ayırdığı ödenekle, verdiği destekle, etkinliklerimize katılımıyla örnek oluşturuyor. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e bu hassasiyetinden ötürü de teşekkür ederiz. Ayrıca bisiklet kulübü olarak her hafta düzenli olarak küçük turlar düzenliyoruz. Kulübe ücretsiz üye olunabiliyor. Tüm Büyükçekmeceliler davetlidir ” dedi.

 

Haber Ekspress – Özel Haber

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa