SON DAKİKA

Haber Ekspress
Adanaspor Akhisar Belediyespor Alanyaspor Antalyaspor Beşiktaş Bursaspor Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Gaziantepspor Gençlerbirliği İstanbul Başakşehir Kardemir Karabükspor Kasımpaşa Kayserispor Konyaspor Osmanlı Spor Trabzonspor

Dünya, Sümeyye’yi konuşuyor

Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olarak göğsümüzü kabartan 15 yaşındaki Sümeyye Boyacı, aynı zamanda bir ressam. Doğuştan iki kolu olmamasına rağmen ayaklarını kullanarak resim yapan Sümeyye, ebru sanatıyla da yakından ilgileniyor.

Bu haber 15 Ağustos 2018 - 16:41 'de eklendi ve 1.617 views kez görüntülendi.

İrlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olarak ülkemize altın madalya getiren Sümeyye Boyacı muhteşem yetenekleriyle kendisine hayran bırakıyor… Balıkların da kolları olmadığını fark ederek yüzme sporuna başlayan Sümeyye bizleri gururlandırmaya devam ediyor.

Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan Sümeyye Boyacı, 5 Şubat 2003 tarihinde Eskişehir’de 2 kolu olmadan ve kalça kemiği çıkık bir şekilde doğdu. İlkokul eğitimini özel bir okulda aldı ve yine aynı okulda ayaklarıyla yazı yazmayı öğrendi. Alexander Pushkin’in Altın Balık adlı ünlü kitabının Türkçe çevirisi için bir resim yaptı. Yaptığı resim dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Rusya ziyareti sırasında sunuldu. 2009’da ise Boyacı’nın, sulu boya eserleri Moskova’da sergilendi. 2014 yılında yaptığı ebru sanatıyla bir sergiye katıldı.

EBRU SERGİSİNDEN KAZANDIĞI PARA İLE DİKİŞ MAKİNESİ ALMIŞ

Milli sporcumuz Sümeyye Boyacı küçük yaşından beri edindiği resim çizme hobisini 4 yıl önce ebru sanatıyla ilgili bir sergiye katılarak geliştirdi. Boyacı o sergiden kazandığı parayla kendisine bir dikiş makinesi alarak elbise tasarlamaya başladığını şu sözlerle anlatmıştı:

“Boş zamanlarımda kıyafet tasarımları çiziyorum. Sadece çizim yapmakla kalmayıp bu elbiseleri dikiyorum da. Ebru sergisinden kazandığım para ile kendime dikiş makinesi almıştım. Çizdiğim, tasarladığım elbiseleri bu dikiş makinesi ile dikmeye başladım. Dikiş makinesi olmadan da ayaklarımı kullanarak dikiş dikebiliyorum. Mesela aldığım kıyafetlerde hoşuma gitmeyen yerlerini düzeltiyorum, onları yeniden tasarlıyorum. Yemek yapmayı da çok seviyorum. Ayaklarımı kullanarak oklava ile hamur açıyorum, kesiyorum, mantıları kapatıyorum.”

AKVARYUMDAKİ BALIKLARI İZLEYEREK YÜZMEYE BAŞLADI

Akvaryumundaki balıkları izleyerek yüzmek için kollarına ihtiyacı olmadığını keşfeden Sümeyye Boyacı, 2008 yılında yüzmeye başladı. 2016’da Berlin’deki 30. Uluslararası Alman Şampiyonası’nda yarışan Sümeyye, 2016’da katıldığı Rio de Janeiro, Brazilya’da gerçekleşen Yaz Paralimpik Olimpiyatları’ndan ödülsüz döndü. İtalya Liguria’da düzenlenen 2017 Avrupa Para Gençlik Oyunları’na katıldı ve 50 m Backstroke S1-5 etkinliğinde bronz madalya kazandı. Boyacı, bu yıl İrlanda Cumhuriyeti’nin başkenti Dublin’de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda da dünya şampiyonu oldu.

‘SÜMEYYE TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYOR’

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile Sümeyye’yi tebrik etti. Başkan Büyükerşen paylaştığı mesajda, “Sümeyye Boyacı tarih yazmaya devam ediyor! Dublin’de düzenlenen Paralimpik Avrupa Şampiyonası’nda Büyükşehir Spor Kulübümüzün sporcusu Sümeyye Boyacı, altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. Kendisini bu büyük başarıdan dolayı yürekten kutluyor, gözlerinden öpüyorum” dedi.

 

Sözcü

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa