SON DAKİKA

Haber Ekspress

Mersin’de Suriye uyruklu bir kişi, istediği ilaç olmadığı için eşdeğer ilaç veren eczane çalışanıyla tartıştı. Eczaneden ayrılan Suriyeli, bir süre sonra bir grupla tekrar geldi. Bir anda eczaneyi savaş alanına çeviren saldırgan grup, eczane çalışanlarını yanlarında getirdikleri sopa ve taşlarla yaraladı.

ECZANE ÇALIŞANININ KULAĞINI KESTİLER

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde devlet hastanesi karşısındaki nöbetçi Kemaloğlu Eczanesi’ne, iddiaya göre ilaç almak için giden Suriye uyruklu bir kişi, istediği ilaç olmadığı için eşdeğer ilaç veren eczane çalışanıyla tartıştı. Eczaneden ayrılan Suriyeli, bir süre sonra bir grupla tekrar geldi. Bir anda eczaneyi savaş alanına çeviren saldırgan grup, eczane çalışanlarını yanlarında getirdikleri sopa ve taşlarla yaraladı.

Yaralı 4 eczane çalışanı, Tarsus Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kulağı kesilen eczane çalışanlarından S.A.’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı eczacılar ile Suriyeliler arasında çıkan kavgayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması ve sağlıkta şiddetin son bulması için gereken tedbirlerin alınmaya devam edildiği belirtilen açıklama şöyle:

“Tarsus´ta bir eczanede, eczacımızın hastaya eşdeğer ilaç vermek istemesi üzerine gerçekleştiği öne sürülen 1´i ağır 4 kişinin yaralandığı elim saldırıyı kınıyoruz. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması ve sağlıkta şiddetin son bulması için gereken tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu hadiseye sebep olduğu belirtilen muadil (eşdeğer) ilaç verme hususunda da bilinmelidir ki eşdeğer ilaç; etkin madde açısından orijinal ilaçla aynı olan ilaçtır. Ülkemiz piyasasındaki tüm ürünlerin kaliteleri ise gerek ruhsat alıp piyasaya çıkmadan önce gerekse de piyasada iken yapılan denetim ve takiplerle sıkı kontrol altında tutulmaktadır. Dolayısıyla hastalarımız eşdeğer ilaçları gönül rahatlığıyla kullanabilirler.”

Suriyeliler Eczane Bastı, 4 Kişiyi Yaraladı

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde yaşanan bir olay bu kadarına da pes dedirtti. Kalabalık bir Suriyeli grubu eczaneyi bastı. Çıkan kavgada 1’i ağır 4 kişi yaralandı.

01 Temmuz 2018 'da eklendi.
Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GALERİLER
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa