Umut Uçar- Çağrı Spor Merkezinde “Otizm Spektrum Bozukluğu” bulunan çocuklara yönelik olarak başlatılmış olan ve Pandemi nedeni ile ara verilen çalışmalar kaldığı yerden yeniden start aldı.
1994 yılından buyana çeyrek asırdır spor alanında ilklerin öncüsü olmaya çalışan Çağrı spor Kulübü derneği Pandemi döneminden önce bir kere daha örnek bir çalışmaya imza atmış ve Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklardan oluşan bir gurup Çağrı spor derneğinde Ücretsiz olarak çalışmalara başlamıştı. Pandeminin başlaması ile birlikte ara verilen çalışmalara 22.08.2020 itibari ile Pandemi kuralları dahilinde özellikle sosyal mesafe Hijyen konularına riayet edilerek Çağrı spor Kulübü derneğinde çalışmalara yeniden başlandı.
Konu ile ilgili bilgi aldığımız Taekwondo, Kıck boks Milli hakem ve Mili antrenörü Ahmet BEREKET” Çağrı spor kulübü derneği olarak kuruluş amaçlarımız arasında yer alan Türk sporuna en iyi şekilde hizmet edebilmek adına 26 yıldır aralıksız olarak yürüttüğümüz faaliyetlerimiz ile spor kulübü derneğimizde yetişen birçok sporcumuz Milli takımımıza hizmet etti. Bu süre zarfında farkındalık oluşturma adına spor kulübü derneğimiz bünyesinde ücretsiz Taekwondo-Kıck boks kursları, Kadın dernekleri ile bağlantılı olarak bayanlara yönelik ücretsiz savunma kursları, Şehit ve gazilerimizin geride kalan emanetleri olan eş ve çocuklarına yönelik olan ücretsiz kurslar birçok milli ve manevi alanda seminerler düzenlemenin yanı sıra şimdide bu çalışmalarımıza ilave olarak Otizm spektrum bozukluğu bulunan ve yaşları 8 ila 12 arasında değişen çocuklarımıza yönelik olarak sporcumuz ve aynı zamanda antrenörlerimizden olan Av. Suzan YUŞAN’ile birlikte salonumuzda çalışmalarımız başlamış Pandeminin başlaması ile birlikte çalışmalarımıza ara vermiştik. Bugün itibari ile Pandemi kuralları dahilinde özellikle sosyal mesafe ve hijyen konularına riayet ederek çalışmalarımıza kaldığımız yerden yeniden başladık. Hepimizin bildiği gibi Otizm genellikle ilk 3 yaşta başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin etrafıyla sözel ve sözel olmayan şekilde uygun ilişki kuramaması şeklinde ifade edebileceğimiz gelişimsel bir bozukluktur.
Maalesef ki Ülkemizde her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor. Türkiye’de 0-19 yaş arası otizmli çocuk ve genç sayısı 50.000 ‘e dayanmış durumda. Dolayısıyla bizde yarınlarımızın teminatı olan bugünün çocukları yarının gençleri olacak olan bu çocuklarımıza elimizden geldiğince sağlıklı yetişmelerine katkı vermek zorundayız. Bu düşünce ile yola çıktık ve inanıyoruz ki bu çalışmalar bizler gibi birçok kurumda yaygın hale getirilebilirse milletçe bu sorununda üstesinden hep birlikte geliriz. Emin olun ki bu çocukları tanıdıkça göreceğiz ki Asıl bizim bu çocuklarımızdan öğreneceğimiz çok şey var” diye konuşmuştu.