SON DAKİKA

Haber Ekspress

MGS GROUP çalışmalarıyla Hem kendine hem ülkeye değer katıyor!

Bir çok alanda dikkat çeken çalışmalarıyla kısa bir sürede başarı yakalayan MGS Group’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Murat Gürsoy, şirketin başarı kodlarını gazetemizle paylaştı. Nefes kesen bir başarı hikayesini gelin Gürsoy’dan dinleyelim.

MGS GROUP çalışmalarıyla Hem kendine hem ülkeye değer katıyor!
Bu haber 06 Ekim 2023 - 0:18 'de eklendi.

Yatırım danışmanlığından dünyada ünlü hazır giyim markasına…

MGS Group Yatırım Danışmanlığı, tekstilden kimyaya, gayrimenkulden finansa kadar pek çok farklı alanda faaliyet gösteriyor. 2015 yılında kurulan şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ise Murat Gürsoy yürütüyor. 1980 Almanya doğumlu ve aslen Malatyalı olan Gürsoy, eğitim hayatını tamamlamasının ardından edindiği deneyimi ülkesinde değerlendirme kararı aldığını söylüyor. Gürsoy, danışmanlık firmasının dünyaca ünlü tenis oyuncusu Boris Becker ve onun hazır giyim markası ile olan ilginç bağlantısından kesiştikleri noktaya, inşaat sektöründeki duyumlara kadar ailesi ve kendi özel hayatına dair pek çok soruyu yanıtladı.

Gürsoy, “MGS Group Yatırım Danışmanlığı şirketinin kurucususunuz, yaptığınız işi nasıl tanımlıyorsunuz?” şeklindeki sorumuzu şu sözlerle yanıtlayarak röportaja başlıyor:

MGS Group aslında tam olarak yatırım geliştirme ve ülkeye katma değer sağlamak adına kurulmuş bir şirkettir. İlk günden bu yana da bu hedefleri doğrultusunda varlığını sürdürmektedir. Halihazırda tüm enerjisini Boris Becker markası altında bulunan hazır giyim perakendesi alanına kaydırmış bir şirkettir.”

Boris Becker’ın marka yapılandırması, planlama ve yönetimiyle ilgili büyük bir Tasarım-AR-GE ve Üretim ekibi ile çalışılıyor. Tasarımların arkasındaki isim Hande Gürsoy, aynı zamanda markanın Kreatif Direktörlüğü görevini de yürütüyor.

BORİS BECKER İLE KESİŞTİKLERİ NOKTA…

Bu firmanın dünyaca ünlü tenis oyuncusu Boris Becker’le de bağlantısı bulunuyor. Bu tenis oyuncusunun kendi ismiyle bir de hazır giyim markası mevcut. Peki, bu firmaların yolu nasıl kesişti? Boris Becker kaç ülkede faaliyette? Türkiye pazarında hangi noktalarda Becker ile karşılaşabiliriz?

 Boris Becker, bilindiği üzere dünyaca ünlü bir tenisçi. En genç şampiyon olma unvanı hala elinde olan bir sporcu. Kendisi ile tanışıklığımızdan yola çıkarak dünya çapındaki tüm isim haklarını alma şeklinde bir anlaşmamız var. Boris Becker isminin lisans hakları elimizde aslında buna bağlı olarak bir marka oluşturduk. Marka yapılandırma, planlama ve yönetimiyle alakalı şirketimizde büyük bir tasarım, AR-GE ve üretim ekibiyle çalışmaktayız.

AVRUPA ÜLKELERİ, EKVATOR, DUBAİ…

Şu anda dünyanın birçok noktasına ihracat yapmak suretiyle markamızı tanıtarak ülkemize katma değer sağlıyoruz. Avrupa ülkeleri, Ekvator, Dubai ve daha birçok pazarda varız ve payımızı arttırmak adına çalışıyoruz. Gelinen noktada yüzde 100 yerli sermaye ile uluslararası alanda sözleşmeler yapan, ülkeye katma değer sağlayan ve dünya hazır giyim perakendesi alanında söz sahibi olan bir şirket konumunda olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Murat Gürsoy, Yaz aylarında sportif balıkçılık ile profesyonel olarak uğraşıyor ve bu alanda Big Game Fish yarışlarına da katılıyor. Gürsoy’un oğlu Emir Gürsoy da babası ile birlikte yarışmalara katılarak heyecana ortak oluyor. Emir Gürsoy, bu sene Türkiye ve Avrupa’dan gelen onlarca ekibin katıldığı ‘BİG FİSH ÇEŞME 2023’ turnuvasında en geç yarışmacı ödülü aldı.


İYİ BİR GURME AYNI ZAMANDA AT BİNİCİSİ

Gürsoy’un özel hayatı da oldukça merak ediliyor. Gürsoy’un Emir ve Burak isimlerinde iki oğlu bulunuyor ve ailesi ile vakit geçirmeyi çok sevdiğini röportajlarında da sık sık dile getiriyor. Gürsoy, hayatına dair merak edilenleri de şöyle yanıtlamakta:

İş hayatımın yanı sıra sosyal sorumluluk projelerini yakından takip ederim. Özellikle eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına çok fazla kıymet veriyorum. Bu alanda yapılan projelere elimden geldiğince destek sağlıyor ve etkinliklere katılıyorum. Şirketimiz ve şahsım adına da birçok öğrenciye burs imkânı sağlamaya çaba gösteriyorum.

Hobilerime gelecek olursak, iyi bir gurmeyimdir. Yeni lezzetleri tatmaya çok açık olmakla hem yeni hem de geleneksel lezzetleri deneyimlemek adına iyi bir lezzet takipçisiyimdir. Ata binmek benim için büyük bir tutku. 2 tane atım var ve onlarla aramda inanılmaz bir bağ var. Benim için onlarla vakit geçirmek harika bir duygu. Motora binmek de bana büyük keyif veriyor. Sırf motora daha fazla binebilmek adına bazen işe motorla gidiyorum.

YAZ VE KIŞ SPORTİF BİR HAYAT

Yaz ve kış sporlarının birçoğunu aktif şekilde yapmaktayım. Yaz aylarında sportif balıkçılık ile yakından ilgileniyorum. Bu alanda artık profesyonel seviyedeyim. Big Game Fish yarışlarına katılıyoruz. Bu alanda rekabet etmek bana büyük keyif veriyor. Kışın ise neredeyse her hafta sonumu snowboardve kayak yaparak değerlendiriyorum.

Ülkemiz bu bakımdan tam bir cennet konumunda hem yaz hem de kış sporları için çok geniş imkanlar mevcut. Bu dünyanın yalnızca insanlara bahşedilmediği ve doğada bulunan tüm yaşam formları ile birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerektiği felsefesini benimsemekteyim.”

PEKİ, İNŞAAT SEKTÖRÜ?

MGS Group Yatırım Danışmanlığı’nın son günlerde inşaat sektöründe de faaliyetleri olduğu duyumları alıyoruz. Bu sektöre girme amacını sorduğumuz Gürsoy’un yanıtı ise şu şekilde:

İnşaat sektörü benim için yeni bir alan değil. Bu alanda hayata geçirdiğimiz projeler mevcuttu. Ancak pandemi sürecinde biraz bu alandan çekilerek hazır giyime ağırlık vermiştik. Türkiye’nin gözdesi olan yaz ve kış tatil beldeleri için gayrimenkul yatırımlarımız mevcut ve proje aşamasında.. Özellikle Sapanca ve Urla’da doğal yapıyı bozmadan kişilerin ailesiyle birlikte vakit geçirip sosyalleşeceği birkaç proje üzerinde çalışıyoruz. Sonuçlar ortaya çıktığında herkesin büyük beğeni ve ilgisini çekeceğini düşünmekteyim.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa