SON DAKİKA

Haber Ekspress

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE MECLİSİ DÜŞECEK Mİ?

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile yetkililer, Ekim ayında yapılan bütçe görüşmelerinde yanlış oylama yaptırdılar. Konuyu yargıya taşıyan AK Parti’li meclis üyeleri, yapılan hatadan dolayı bütçe görüşmelerinin tekrar edilmesini talep ettiler. Fakat bütçenin Ekim ayında tamamlanması gerektiğinden dolayı AK Parti meclis üyelerinin talepleri mahkeme tarafından kabul edilirse bu defa da meclisin düşmesi gündeme gelebilir.

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE MECLİSİ DÜŞECEK Mİ?
Bu haber 21 Ocak 2021 - 20:49 'de eklendi.

VAHİM HATA!

Ekim 2020 tarihinde yapılan ‘Beylikdüzü Belediyesi 2021 Yılı Bütçe Görüşmeleri’ skandala sahne olmuştu. Yönetmeliklere göre; Performans Programı’nın Bütçe görüşmelerinden önce oylanması gerekirken, önce Bütçe oylanıp oy çokluğuyla kabul edilmiş, ardından Performans Programı’nın oylaması yapılmıştı.

KONU MAHKEMEDE

Yapılan bu vahim hatayı yargıya taşıyan AK Parti meclis üyeleri; bütçenin kabulüne ilişkin oy çokluğuyla alınan kararın usul ve yasaya aykırı olduğundan dolayı yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini talep ettiler. İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti Beylikdüzü Belediyesi’nden savunma istedi.

TEHDİDİ GERÇEĞE Mİ DÖNÜŞECEK?

Yaptığı vahim hatalarla sık sık gündeme gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 2021 bütçesini oldu bittiye getirmiş, AK Parti meclis üyelerinin, “Bütçeyi inceleme fırsatı bulamadık” şeklindeki serzenişlerine kulaklarını tıkamış, hatta daha da ileri giderek, şaka yollu da olsa ‘meclisi feshetmekle’ tehdit etmişti. O tarihte meclisin feshedilebileceğini ifade eden Çalık, yaptıkları vahim hatadan dolayı meclisin feshedilmesiyle gerçekten de karşı karşıya kalmış durumda.

HATALARINI KABUL ETTİLER

Mahkemeye uzun bir savunma sunan Beylikdüzü Belediyesi avukatları, yapılan hatayı kabul ettiler ancak bu hatanın maddi bir hata olduğunu, bütçenin esasına ilişkin hiçbir etkisi olmadığını ileri sürdüler. Davacıların davayı ‘Dürüstlük İlkesine’ aykırı olarak açtıklarını iddia eden Belediye avukatları, benzer durumun Ankara’da da yaşandığını belirttiler.

TUHAF SAVUNMADAKİ ÖNEMLİ BİR AYRINTI

Yapılan savunmada bir husus daha dikkat çekmekte. Avukatların iddiasına göre; Performans Programı bütçeden önce görüşülmüş ama oylama sırası farklı olmuş. Oysa ki gündem maddeleri sırasıyla görüşülür, oylanır ve diğer gündem maddesine geçilir. Hem 1’nci hem de 2’inci oturumdaki gündem maddelerinden de anlaşılacağı üzere birinci gündem maddesi olarak bütçe görüşmeleri yapılmış, oylanmış ve ikinci gündem maddesine geçilmiştir.

BECERİKSİZLİK… İŞİ EHLİNE VERMEMEK…

Mahkemenin vereceği karar merakla beklenirken biz de durumu kanaat önderleriyle görüştük. Mahkemenin vereceği karardan daha da önemli olanın; Belediye Başkanı M. Murat Çalık’ın beceriksiz oluşu ve işi ehline vermemesi olarak değerlendiren kanaat önderleri, böyle bir hatanın Beylikdüzü’ne yakışmadığını ifade ettiler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
 
Haber Yazılımı
casibomholiganbet güncel girişcasibom girişcasibom resmiJOJOBETjojobetcasibom güncel adresicasibom güncel giriş 2024​jojobet güncel girişcasibom girişgüncel girişlerCasibom GirişJojobethttps://jojobetgirisler.com/https://jojo-bet-giris.com/jojobetcasibomJojobetCasibomCasibom GirişCasibomcasibomcasibomcasibomcasibom girişCasibomCasibom Giriş
şanlıurfa urfa