SON DAKİKA

Haber Ekspress

DEVA PARTİSİ, MARDİN BELEDİYESİ’NİN YOLSUZLUKLARI SORDU

DEVA PARTİSİ, MARDİN BELEDİYESİ’NİN YOLSUZLUKLARI SORDU
Bu haber 24 Eylül 2021 - 20:59 'de eklendi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İçişleri Bakanı’nın cevaplaması istemiyle Eski Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Mustafa Yaman hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını sordu.

KAYYUM GÖREVDEN ALINDIĞINDA BELEDİYENİN BORCU 1 MİLYAR 180 MİLYONDU
“Mardin’e 1 Haziran 2016 tarihinde vali olarak atanan Mustafa Yaman daha sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ilk defa 17.11.2016 tarihinde ve ikinci defa 19.08.2019 tarihinde kayyum olarak atanmıştır. Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne seçilmiş belediye başkanı yerine kayyum atandığı ve görev yaptığı dönemde ihalelerde yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ayyuka çıkmıştır. Kayyum Mustafa Yaman valilik ve kayyumluk görevinden alındığı tarihte ise Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 1 milyar 180 milyon liraya ulaşmıştır. Bu dönemdeki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile alakalı Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi 2020/185 Esas sayılı dosya ile Mardin 1. Asliye Ceza Mahkemesi 2021/313 Esas sayılı dosyada yargılamaların devam ettiği ve ayrıca iki adli soruşturma dosyasında da iddianamenin mahkemeye sunulduğu ifade edilmektedir.”
‘DEVA Partisi olarak soruyoruz’
1- Vali Mustafa Yaman’ın Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak ilk atandığı dönem olan 17.11.2016 tarihinde belediyenin borcu ne kadardır ve 10.06.2020 tarihinde görevden alındıktan sonra ne kadar olmuştur?
2- Mülkiye müfettişleri tarafından büyükşehir belediyesinde yapılan incelemelerde kaç ihalede yolsuzluk ve usulsüzlük tespit edilmiştir?
3- Söz konusu şahıs kayyum olarak Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atandığı tarihten bu yana belediyeye kaç personel alımı yapılmış bu personelin kaçı belediyeye fiziki olarak gelip işe başlamıştır? Belediyeye hiç uğramadan ve çalışmadan maaş alan kaç belediye personeli vardır?
4- Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KENT A.Ş.’nin yöneticileri arasında söz konusu şahsın akrabaları var mıdır?
5- Mardin valisi ve büyükşehir belediyesi kayyumu hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle mi görevden alınmıştır? Eğer bu nedenle görevden alınmışsa hakkında disiplin soruşturması açılmış mıdır?
6- Söz konusu şahıs rüşvet ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden alınmışsa neden mülkiye müfettişi olarak görevlendirilmiştir?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa