SON DAKİKA

Haber Ekspress

COVİD-19 ‘ UN GÖLGESİNDE BAYRAM TUZAKLARINA DİKKAT…!

COVİD-19 ‘ UN GÖLGESİNDE BAYRAM TUZAKLARINA DİKKAT…!
Bu haber 12 Mayıs 2021 - 20:18 'de eklendi.

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi EMANET , Ramazan Bayramının yaklaşması ile birlikte alış verişlerin de e-ticareti tercih eden tüketicileri sahte alışveriş siteleri, yanıltıcı indirimlere ve milyonlarca Emekli için İkramiye tuzaklarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ONLİNE ALIŞVERİŞTE SAHTE SİTELERE KARŞI TEDBİRLİ,

YANILTICI İNDİRİMLERE KARŞI TEMKİNLİ OLMALIYIZ…

Bayramla birlikte çikolata, tatlı ve çocuk giyimi alımlarında online satışlar da  artış beklendiği malum.Covid 19 salgını nedeni ile ülkemizde alınan tam kapanma kararı tüketicilerin alış veriş alışkanlığını değiştirdi.Online sipariş vermeden önce mutlaka satıcının güvenilirliği konusunda bir araştırma yapılmalı ve satıcının mesafeli satış sözleşmesine uygun satış yapıp yapmadığına dikkat edilmeli.Ürünlerin fiyatlarını önce yükseltip sonra indirim yapan sitelere karşı uyanık ve dikkatli olun.

Online alış verişleriniz de Güvenlik sertifikalarını gösteren link , logolarını sitenin  altında paylaşan e-ticaret sitelerini tercih edin. (ETBİS) yani Ticaret Bakanlığı’nın Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ne bakarak ta doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Kart numaralarınızı güvenli olmayan sitelerde kullanmayın ,dolandırıcılara fırsat vermemek için tedbiri elden bırakmayın lütfen.

“Z “ KUŞAĞINDAN YARDIM ALIN…

Tüketiciler e-alışverişi salgın sürecinde her zamankin den yoğun bir şekilde kullanmaya başladı. Online alışverişte kolaylıkların yanı sıra pek çok riskin de bulunduğuna dikkat çeken Emanet ; “Dijital dünyaya hakim olanlar  bu durumu büyük bir avantaja çevirirken , ayak uydurmaya çalışanlar ve teknolojiyi kullanmayı bilmeyen vatandaşlarımız ise dolandırıcıların gazabına uğrayabiliyorlar. Bu yüzden teknolojinin kullanımında çok daha başarılı olan  Z kuşağın dan yardım alınmalı “ dedi.

‘HER LİNKİ  TIKLAMAYIN’

Emanet ; “ Dolandırıcıların saldırı yöntemleri hemen hemen hep aynı sadece saldırıları gündeme göre şekil değiştiriyor. Devletin pandemi sosyal destek yardımı olarak ödediği 1100 lira, emeklinin bayram ikramiyesi ile gelir kaybı yaşayan esnafa yönelik destekleme ödemelerini fırsat bilen dolandırıcılar, çok sayıda kişiye ‘Başvuruyu aşağıdaki linkten yapabilirsiniz’ diye telefon mesajı gönderdi. Sosyal medya kullanıcılarına da benzer mesajları yollayan dolandırıcılar, paylaşılan linke tıklanılmasını önererek, binlerce kişiyi mağdur ettiler.

Resmi kurum adları ve logolarını çok iyi bir şekilde taklit ederek SMS, sosyal medya reklamları, internet siteleri ve e-postalar ile bayram ikramiyesi alacak masum vatandaşları kandırmaya devam ediyorlar.Bu yüzden tarafınıza gelen her linki tıklamayın.

OLAN HEP GARİBANA OLUYOR…

Salgından derinden etkilenen ve gelir kesintileri veya iş kaybı nedeniyle salgından önce de ekonomik anlamda zor durumda olan tüketiciler daha tedbirli ve satın alma alışkanlıklarını bugünün dünyasının yeni ekonomik koşullarına göre şekillendirmek zorunda kaldı.Covid-19 salgını nedeniyle evde geçirilen bu dönemin, birçok sektörde de olumlu ve olumsuz etkileri görüldü. Sosyal mesafe kuralarına duyarlı vatandaşlar,evlerine sığınıp tasarrufa ve tedbirli olmaya devam ediyorlar. Salgının etkilerini uzun süre yaşaması muhtemel Borçlu ve düşük ücretli kesim için de asgari ücret artık açlık sınırını bile karşılamıyor. Hem üreticiyi hem de tüketiciyi vuran Coronalı günlerde mali imkanları olan ile olmayan arasındaki makas açıldı. Küresel ekonominin de tarihin en zorlu günlerinden geçtiği böylesine zor günlerde Olan hep garibana oluyor”…

Emanet sözlerine :

“Bu yıl da pandeminin gölgesinde gerçekleşecek olan Ramazan Bayramı, sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle sevdiklerimizden ayrı geçecek. Bu bayram da sevdiklerimizi, akrabalarımızı komşularımızı ziyaret edemeyeceğiz, büyüklerimizin ellerini öpemeyeceğiz, küçüklerimize sarılamayacağız ama biliyoruz ki bugünler de geçecek. Dünyayı sarsan salgın dolayısıyla yaşadığımız zor günleri hep birlikte sağlıkla atlatacağımız, sosyal mesafe olmadan tekrar kucaklaştığımız nice bayramlar temennisiyle ; Ramazan Bayramımız Mübarek ve tüm İslam Alemine hayırlara vesile olsun inşallah.” diyerek söz verdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa