SON DAKİKA

Haber Ekspress

1 Mayıs anısına kömür işçileri fotoğraflandı

1 Mayıs anısına kömür işçileri fotoğraflandı
Bu haber 01 Mayıs 2019 - 11:33 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde örnek bir projeye imza attı.  

BÜFOD’un fotoğrafçıları kömür işçilerinin zorlu çalışma koşullarını fotoğraf karelerine ile yansıttı. 8 ay süren çalışmasının sonunda ortaya çıkan bir birinden özel fotoğraflar Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi’nde sergilendi.

“İşçi ve Emekçi Gününe yakışır bir sergi olmuş”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen sergi açılışını gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar “Öncelikle belediye başkanımız Sayın Hasan Akgün’ün sevgi ve selamlarını iletmek istiyorum. Bu güzel günde güzel bir sergi açıyoruz. Özellikle emeğe saygının gerçekten hissettirilmesi ve gösterilmesi gereken önemli bir meslek grubu olan işçilerimizin bugün fotoğraflarla bir araya gelmesi ve ölümsüzleşmesi yarın kutlayacağımız İşçi ve Emekçi Gününe yakışır bir sergi olacağını düşünüyorum. Emeği geçen Hürriyet hocama, BÜFOD’un üyelerine ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. Emeklerinize sağlık” ifadesini kullandı.

“Biz aydınların da destek vermesi görevimizdir”

1 Mayıs’ın kolay kazanılan bir hedef olmadığını söyleyen BÜFOD Başkanı Hürriyet Akın “En son 1977’de Türkiye’de kanlı bir 1 Mayıs yaşadık. Bunların hepsi mücadeleyle elde edilen kazanımlar. İşçi sınıfı sınıf adına mücadele ediyor ve bu kazanılan kaleleri asla kaybetmemek için her şeyi yapıyorlar. Biz aydınların da destek vermesi görevimizdir. Bu sergimiz arkadaşlarımızın yaklaşık 8 ay çalışması sonucunda ortaya çıktı. Umarım beğenirsiniz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa