SON DAKİKA

Haber Ekspress

5.8’lik depremin ardından İstanbul

5.8’lik depremin ardından İstanbul
Bu haber 27 Eylül 2019 - 14:43 'de eklendi.

İstanbul’da dün meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem ve artçı sarsıntıların ardından paniğe kapılan vatandaşlar birçok ilçede geceyi sahil ve parklarda geçirirken, bazı vatandaşlar da camii bahçelerinde sabahladı.

SAHİLLERE VE PARKLARA AKIN ETTİLER

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından endişelenen vatandaşlar yeni bir deprem korkusuyla evlerinde kalmak istemeyince sahillere ve parklara akın etti. Parklara çadır kuran, yorgan ve battaniyelerini seren vatandaşlar geceyi dışarıda geçireceklerini söyledi.

İstanbul’da dün saat 13.59’da meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından yaşanan artçı şoklarla endişelenen çok sayıda vatandaş, gece sahillere ve parklara akın ettiler. Zeytinburnu’nda Dr. Ziya Gün Parkı’nda toplanan bazı vatandaşlar geceyi dışarıda geçirmek için çadır kurarken, bazıları da yanlarında getirdikleri yorgan ve battaniyelerle uyudu. Bazı vatandaşlar, deprem nedeniyle korktukları için sahile çadır kurduklarını ve burada sabahlayacakların söyledi.

ASILSIZ SES KAYITLARI İNSANLARI HUZURSUZ EDİYOR

Geceyi geçirmek üzere parka gelen bir vatandaş ise, sosyal medyada çok sayıda ses kaydı dolaştığını ve bu kayıtların endişelerini arttırdığı söyledi.

BEYOĞLU’NDA VATANDAŞLAR GEZİ PARKINA AKIN ETTİ

Vatandaşların toplandığı bir nokta da Taksim’de bulunan Gezi Parkı oldu. Geceyi evlerinde geçirmek istemeyen Beyoğlu sakinleri Gezi Parkı’na çadır kurup, yorgan ve battaniyelerini sererek geceyi burada geçiriyor. Ertan KILIÇ – Ozan URAL – Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

DEPREM ENDİŞESİ TAŞIYAN BİRÇOK VATANDAŞ CAMİİ BAHÇELERİNDE SABAHLADI

İstanbul’da dün meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem ve artçı sarsıntıların ardından paniğe kapılan vatandaşlar birçok ilçede geceyi sahil ve parklarda geçirirken, bazı vatandaşlar da camii bahçelerinde sabahladı.

İstanbul’da dünkü 5.8’lik depremin ve artçı sarsıntılar sonrası evlerine girmekten korkan vatandaşlar bazı ilçelerde geceyi sahil ve parklarda geçirirken, birçok kişi de camii avlu ve bahçelerini tercih etti. İstanbul’un önde gelen tarihi camilerinden Sultan Ahmet, Fatih ve Eyüp Sultan camilerinin bahçelerinde toplanan vatandaşlar yanlarında getirdikleri battaniye ve yorganlarda uyudu. Başta Fatih ve Eyüp olmak üzere birçok ilçeden gelerek camii bahçelerini tercih eden vatandaşlar, deprem endişesi ile evde duramadıklarını söyledi. Geceyi burada geçiren birçok kişi de sabah ezanının okunmasıyla abdest alıp namaza durdu. Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

BAHÇELİEVLER’DE VATANDAŞLAR GECEYİ DIŞARDA GEÇİRDİ

İstanbul’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan artçı sarsıntılar sonrası bir çok İstanbullu geceyi park ve bahçelerde geçirdi.

İstanbul’da dünkü 5.8’lik depremin ardından büyük korku yaşayan bir çok vatandaş geceyi park ve bahçelerde geçirdi. Bahçelievler Kuleli parkına gelen vatandaşlardan bazıları çadır kurarken, bazı vatandaşlar da yanlarında getirdikleri battaniye ve yorganların üzerinde uyudu.  Çok korktuklarını belirten vatandaşların kimi  ilk depremden sonra dışarı çıktıklarını söylerken , bazı vatandaşlar da sonrasında yaşanan depremden sonra korkup dışarı çıktıklarını belirtti.

“ÇOK ENDİŞE DUYUYORUM”

Annesiyle birlikte geceyi parkta geçiren Coşkun Kılıçarslan, “Evimizde her hangi bir zarar yok.  Deprem ülkemizde bir gerçek. 99 depreminden bu yana ülkede herhangi bir  tedbir alınmış mı? Gerçekten bunlar sorgulanması gereken konular.  Deprem anında insanların toplanma alanları sağlıklı mı?  Deprem sonrası ülke ve İstanbul ekonomisi nasıl etkilenir bunlardan bir vatandaş olarak çok endişe duyuyorum” dedi.

Evden getirdiği battaniye ve yorganların üzerinde geceyi geçiren bir başka vatandaşta eve girmeye korktuğunu söyleyerek ”  Son depremden sonra dışarıya çıktım. 2 çocuğum var küçük kapının önünde kaldım çıkamadım.  O saatten bu yana dışarıdayım.  Ne yapacağımı bilmiyorum. Çocuklarım da çok küçük.  Evde korkuyorum duramıyorum” diye konuştu.

Ailesi ile birlikte parka gelen Yahya Yerli ise: “İlk depremde çıktık başka bir parktaydık. Sonra tekrar deprem olunca buraya geldik.  çocuklar korktu.  Bu geceyi burada geçirdik.  Haberleri izleyeceğiz duruma göre hareket edeceğiz. Çıkmamız  gerekirse çıkacağız tabi” dedi.  Alper KORKMAZ – Serdal ALTINTEPE / İSTANBUL, (DHA)

AVCILAR’DA UYKUSUZ GECE

İstanbul’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem korkusu nedeniyle çok sayıda kişi geceyi parklarda geçirdi.

Merkez ile Denizköşkler ve Ambarlı Mahallesi’ndeki parklar gece geç saatlere kadar evlerine girmekten korkanlarla doldu. Gece yarısından sonra ailelerin bir bölümü evlerine giderken, yüzlerce kişi ise çocuk parklarında uyumaya çalıştı. Parklarda uyuyanların bazı yakınları, sabaha kadar nöbet tuttu.  Parklarda çadırlar kurulurken, aileler gece yanlarına hiçbir yetkilinin gelmemesinden yakındı. Ailelerden bazıları otomobillerde geceyi geçirirken, bazıları da kamyonet kasalarında uyumaya çalıştı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa