SON DAKİKA

Haber Ekspress

5 DE YETMEZ 6 OLSUN!

5 DE YETMEZ 6 OLSUN!
Bu haber 18 Ekim 2021 - 21:21 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediyesi’nin bütçesi onaylandıktan sonra, Belediye Başkanı Hasan Akgün önerisiyle, meclis üyelerine 5 günlük Kıbrıs gezisi düzenlenmesi kafaları karıştırdı. Corona nedeniyle tasarruf tedbirleri kapsamında tüm gereksiz harcamaların Cumhurbaşkanı genelgesiyle yasaklanmasına rağmen, sadece 2022 bütçesini onaylayan meclis üyelerinin Kıbrıs gezisiyle ödüllendirilmesi şaşkınlık yarattı. Başkan Akgün’ün ‘Toplama kapla su getireceğiz değirmeni döndüreceğiz’ derken, meclis üyelerini, bütçeyi geçirdikleri için Kıbrıs’a tatile götürmesi ‘değirmeni nasıl döndürmeyi düşünüyorlar’ sözleriyle eleştirildi.

4 GÜN YETMEZ BİZE 5 GÜN OLSUN
Öte yandan 4 gün olacak gezinin, İYİ Parti Meclis Üyesi Özkalp Beyaz’ın önerisi üzerine 5 güne çıkartılması ‘Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ yorumlarıyla karşılanırken, Kıbrıs gezisi Büyükçekmece halkı tarafından ‘Burada bütçeyi onayladılar, Kıbrıs’ta yiyecekler mi? Şİmdi orada kumarda oynarlar’ sözleriyle dalgaya alındı.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN TÜYÜ KIBRIS’TA YOLUNACAK
Meclis konuşmasında ‘Tüyü bitmemiş yetimin bir kuruşunu kollayarak, ona zarar verenlerin hakkında gereğini yaparak mutlaka bu bütçeyi yatırım bütçesine dönüştürmek boynumuzun borcu olsun’ sözleri sarfeden belediye Başkanı Akgün, ‘bütçeyi şimdiden Kıbrıs’ta yemeye başladılar’ sözleriyle eleştirilirken, tasarruf konusunda bu kadar hassas olan bir başkanın neden böyle bir yolu tercih ettiği merak ediliyor.
Belediye Başkanı Hasan Akgün, tasarruflar konusunda çok küçük detayları bile göz önüne sergilerken; ‘Tuvalatten çıktıktan sonra 1 TL’lik kağıda silinmesi, gereksiz lambaların söndürülmesi, araçların kullanımından toplu kullanımı dahil her biri en kutsal görev olarak bilinmesi, bir ibadet olmakla birlikte milli görevdir’ sözlerini paylaşırken, 31 meclis üyesi ve yanındakilerinin masraflarını görmezden gelmekle suçlandı.
Öte yandan Başkan Akgün’ün ‘Ziyareti gezi olarak kabul etmeyin ama bir gezi olarak kabul edin’ demesi ise kafaları iyice karıştırdı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa