18:32 - Esenyurt’ta “Park” Nöbeti: İlçe Emniyet Binasına Karşı Hukuki Süreç Başlatıldı
18:31 - AK Parti’den İsrailli Bakan Ben-Gvir’in tehdit ettiği oyuncu Görkem Sevindik’e destek
18:13 - Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü
22:59 - MHP İstanbul Teşkilatlarında Revizyon: İl ve 39 İlçe Teşkilatı Feshedildi
19:14 - Esenyurt’ta “Emniyet Binası” Tartışması: AK Parti İlçe Başkanı Togay Çoban’dan İBB Hatırlatması
Bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde öne çıkan başlık, 3 günlük yeni sokağa çıkma yasağı olacak. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın cuma gününe denk gelmesi nedeniyle 1 Mayıs’ın da hafta sonuna eklenerek üç günlük bir sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmesi bekleniyor.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında bugün yine telekonferans yöntemiyle toplanacak. Kabineye başkanlık edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıya İstanbul’daki Tarabya Huber Köşkü’nden katılacak. Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunması bekleniyor.
Toplantının ana gündemini yine koronavirüs salgını oluşturacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sunum yapacağı kabine toplantısında koronavirüs ile mücadele için yürütülen çalışmalardaki son durum, salgında vaka sayısının iyileşen sayısının altında kalması, alınan tedbirlerin uygulamalara yansıması konuları değerlendirilecek.
4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin uygulama ve bu yasağın önümüzdeki günlerde yaygınlaştırılıp yaygınlaştırılmayacağı konuları da toplantıda ele alınacak. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın cuma gününe denk gelmesi nedeniyle 1 Mayıs’ın da hafta sonuna eklenerek üç günlük bir sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmesi bekleniyor.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.