SON DAKİKA

Haber Ekspress

AKGÜN’DEN UYSAL’A: ALAY MI EDİYORSUN?

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, AK Parti’nin adayı Mevlüt Uysal’ı topa tuttu. Akgün, “Başakşehir’i, Bahçeşehir’i vahşi bir yapıya çevirdin. Bir de çıkıp ‘Büyükçekmece’yi yeşillendireceğim. Sahilleri halka açacağım’ diyorsun. Kimse bizim aklımızla alay etmesin.” sözleriyle Uysal’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

AKGÜN’DEN UYSAL’A: ALAY MI EDİYORSUN?
Bu haber 21 Şubat 2019 - 14:51 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimarsinan Halk Akademisi’nin açılışında Büyükçekmece Belediye başkanlığı için karşısındaki tek aday olan Mevlüt Uysal’ı topa tuttu. Mevlüt Uysal’ın, “Büyükçekmece’yi yeşillendireceğim” sözlerine tepki gösteren Akgün, “Sevgili arkadaşım, siz Başakşehir Belediye Başkanı olarak Başakşehir’i betonlaştırdınız. Büyükçekmece Belediyesi olarak, 1993 yılında Bahçeşehir’in en yeşil kent olması sebebiyle New York’ta Habitat Ödülü’nü bizzat ben aldım. Sen, Bahçeşehir’in göletini ve tüm yeşil alanlarını yok ettin. Betonlaşmış vahşi bir yapıya çevirdin. Senin orada kişi başına düşen yeşil alanın 7,5-8 metrekare… Sayın Cumhurbaşkanı’nın son bir yıldan beri ısrarla dile getirdiği yatay yapılaşmayı biz Büyükçekmece’de biz 36 yıldan beri devam ettiriyoruz. Bütün Büyükçekmece’de ortalama kat yüksekliğimiz üç kattır. Büyükçekmece’de kişi başına düşen yeşil alan 130 metrekaredir. Siz gelmişsiniz Büyükçekmece’yi yeşillendirmekten bahsediyorsunuz.” dedi.

“UYSAL’I BÜYÜKÇEKMECE’DE GEZDİRMEK İSTERİM”

Akgün, Büyükçekmece’nin sahili ve yeşil alanlarını bizzat Uysal ile beraber gezmek istediğini belirterek, “Büyükçekmece sahili sadece Büyükçekmecelileri değil, tüm İstanbul halkını kucaklıyor. Siz, aklımızla alay edercesine çıkıp, “Büyükçekmece sahillerini halka açacağım” diyorsunuz. Ben Sayın Uysal’ı Büyükçekmece sahilinde bir sabah kahvaltısına davet ediyorum. Büyükçekmece’nin sahilini, yeşil alanlarını beraber gezeceğiz. Büyük Atatürk Parkı’nı ve bütün parklarımızı, yeni başlattığımız 1200 dönümlük parkı, Bababurnu’nu beraber gezdikten sonra Sayın Uysal’a ricam da şu olacak; benim 1993’te ödül aldığım Bahçeşehir’i de beraber gezelim.” diye konuştu.

“LİSTESİNDE BÜYÜKÇEKMECELİ İKİ İSİM VAR”

Uysal’ın seçim vaatlerinden de bahseden Akgün, “Metroyu, metrobüsü Büyükçekmece’ye getirdiniz de sizi bağlayan mı vardı? Metrobüsü Sayın Kadir Topbaş 2017’de ihale etmişti. Siz geldiniz ihaleyi iptal ettiniz! Neden? Seçim yakın, ben bunları halkımıza karşı kullanayım diye mi yaptınız bunu? Kimse bizim aklımızla alay etmesin. Listelerini açıkladılar, Büyükçekmece’den sadece iki arkadaşa listelerinde yer vermişler. Kusura bakmasınlar, biz Büyükçekmece’yi Büyükçekmece halkı ile idare etmeye muktediriz!” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER: Suat Can Yurdum

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa