SON DAKİKA

Haber Ekspress

AND ettiler Esenyurt’u bitirecekler

Türkiye genelindeki CHP’li belediyelerde skandal haline gelen AND asansör bakım firması, Esenyurt’ta da gündem olmaya başladı. Bir dönem CHP istanbul İl Başkanlığı yapan Bahri Şahin’in sahibi olduğu firmanın CHP’li belediyelere pazarlama işini CHP Genel Başkan Yardımcı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç yapıyordu. Fahiş fiyatla asansör bakımı yapan firma, Esenyurt’ta bir ayda terör estirirken, bir çok asansörün mühürlendiği bilgisine ulaştık.

AND ettiler Esenyurt’u bitirecekler
Bu haber 07 Ağustos 2020 - 9:51 'de eklendi.

Asansör işini sevdiler

AND Uluslararası Denetim ve Gözetim Hizmetleri şirketinin, Türkiye genelinde CHP’li belediyelerde ‘taban fiyat uygulaması’ sözüne rağmen ‘tavan fiyat uygulaması’ ve CHP’nin üst düzey yöneticilerinin bu firmayı pazarlaması ülke gündemine otururken, Esenyurt Belediyesi de bu rant çarkının içine çekilmiş oldu. Fahiş fiyatlarla asansör bakımı yapan firma, belediyenin de zorlamasıyla bir ay içinde ilçe genelinde bir çok asansöre mühür vurdu.

CHP’lilerin hepsi işin içinde

AND firmasının sahipleri; CHP İstanbul İl Başkanlığı yapan Bahri Şahin, Türkücü İzzet Yıldızhan, Arzu Ballıkaya Menek ve Seyfi Kubilay Ballıkaya olarak görünürken, firmanın CHP’li belediyelere pazarlamasında CHP Genel Başkan Yardımcı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç görev yapıyor. CHP’li belediye başkanları zorunlu olarak bu firmayla iş yapmak zorunda bırakılırken, piyasanın çok üstündeki fiyatlarla vatandaşlar mağdur ediliyor.

Esenyurt’a kadar uzandılar

AND firması, 2019 yılına kadar şube olarak farklı yerleri gösterirken, şu an Esenyurt Şubesi adı altında hizmet vermeye başladı. Bu konuda AK Partili Meclis Üyeleri, AND firmasıyla yapılan fahiş oranlı sözleşmenin meclisten geçirilmesi gerektiğini söylerken, Kemal Başkan’ın neden böyle apar topar bu firmayla anlaşma yaptığı merak konusu oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği’nde 7 duraklı asansör bakımı için tavan fiyat olarak 365 TL fiyat verirken, AND’ın verdiği rakam 500 TL olarak görülüyor.

Kemal Başkan’dan bir ‘kanunsuz iş’ daha

Türkiye gündemine ‘CHP’lilerin asansör pazarlaması’ olarak geçen ve AND firmasının karıştığı skandal, en sonunda Esenyurt’ta da patladı. Meclisten karar alınmadan AND Firmasıyla anlaşma yapan ve fahiş bakım ücreti alınmasına yol açan Esenyurt Belediye  Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, aradan geçen bir ay içinde vatandaşların hedef tahtasına oturmayı başardı.

Mahkemeye vereceklerdi, ne oldu?

AK Parti Grup Sözcüsü Gazanfer Karakaş mecliste yaptığı konuşmada belediye yönetiminin bu işi meclisten geçirmesi gerektiğini belirterek firmanın para talep etmesinin yasal olmadığını dile getirdi. Bu konuyu mahkemeye taşıyacaklarını belirten AK Partililer’den şu ana kadar ses seda yok!

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa