SON DAKİKA

Haber Ekspress

ANNE VE OĞULUN SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

Kültür-sanat alanında önemli çalışmalarıyla dikkat çeken Maltepe Belediyesi ilginç bir resim sergisine ev sahipliği yaptı. Aynı aileden iki ressam anne Nedret Altuğ ve oğlu Bora Altuğ’un eserlerinin sergilendiği “Ana Oğul” resim sergisi Maltepeli sanatseverlerin büyük ilgisini çekti.

ANNE VE OĞULUN SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ
Bu haber 17 Şubat 2019 - 16:09 'de eklendi.

2013 yılından bu yana resim sanatıyla uğraşan Nedret ve Bora Altuğ’un, “Ana Oğul” resim sergisi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı. Resim serüvenlerinin yedi yıl önce İtalyan rönesans dönemi ressam ve heykeltraş Michelangelo ile Rafael’in röprodüksiyon çalışmalarını yaparak başladığını belirten Nedret Altuğ, oğlunun ve kendisinin çocukluk yıllarına dayanan resme ilgilerini birleştirmeye karar verip eserler yapmaya başladıklarını söyledi. Eserlerinin birikmesiyle anne ve oğul bir arada sergi açmaya karar verdiklerini dile getiren Altuğ, “Her ikimizde eserlerimizde rönesans ve klasik resim sanatını sürrealizmle harmanlayıp, insanı hayata bağlayan, yaşam sevinci veren aşkı, çocuk sevgisini, doğayı, deniz sevgisini aşılamak istedik. Senelerce psikolog olarak insan derdi dinledim. Eksilere takılıp orada bunalımların olduğunu gördüm. Artıları gösterirsek yararımız olabilir diye düşündüm. İnsanları, yaşamı çok seviyorum. Bu güzel sevgiyi eserlerimle göstermek istedim” dedi.

RÖNESANS SANATININ GÜZELLİĞİ BU SERGİDE

Rönesans ve klasik resim sanatının asırlar boyu yol gösteren güzelliğini keşfederek, izleyiciyi düşsel bir yolculuğa sürükleyen Bora Altuğ ise; “Zamanın döngüsünü, her şeyin bir gün yok olacağını ve zamanın zincirlerine esir olduğunu anlatmak istedim” dedi. Maltepeli sanatseverlerin büyük ilgisini çeken sergi, 18 Şubat Pazartesi gününe kadar Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Galeri Maltepe salonunda ziyarete açık olacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa