SON DAKİKA

Haber Ekspress

Avcılar yeni Canan’lar yetiştirecek

Avcılar Belediyesi, önemli buluşları ve araştırmalarıyla Türkiye’nin gururu olan, dünyaca ünlü Türk bilim insanı Dr. Canan Dağdeviren’in adının verildiği 22 katlı, 176 odalı ve 770 yataklı kız yurdunun açılışını gerçekleştirdi.

Avcılar yeni Canan’lar yetiştirecek
Bu haber 26 Ekim 2018 - 18:53 'de eklendi.

Avcılar Belediyesi, dünyaca ünlü Türk bilim insanı, Harvard Üniversitesi Genç Akademi’nin ilk Türk üyesi olan ve MIT Media Lab araştırmacısı Dr. Canan Dağdeviren’in adının verildiği kız yurdunun açılışı gerçekleştirildi. 22 katlı, 176 odalı, 770 yataklı yurdun açılışına ev sahipliği yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin ve yurda ismi verilen Dr. Canan Dağdeviren’in yanı sıra CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, usta sanatçı İlyas Salman ve yüzlerce vatandaş kız yurdunun açılışına katıldı.

Toprak: Eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çekiyoruz

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çekerek yaptığı konuşmasında, “Kızların okutulması, okutulurken de fırsat eşitliği tanınması, güvenli yerlerde kalmaları ve okuduktan sonra da başarılı insanlar olmalarına değer veriyoruz. Dr. Canan Dağdeviren de yurtta kalarak üniversite hayatını tamamlamış bir öğrenci olarak 33 yaşında iken yaptığı bilimsel araştırmalar ve gerçekleştirdiği buluşlarla insanın hayatını değiştirebiliyor. Yurdun büyük olması, bu kadar insan kapasiteli olması elbette çok önemli. Ama önemli olan yurdun ismi ve bizim buradan vermek istediğimiz mesajdır. Bizler, Canan Dağdeviren gibi kızlarımızın burada yetişeceğine inanmaktayız. Bu açılışın anlamı, bir yurt açılışı olmaktan çok toplumumuzun eğitime verdiği değerin ve eğitimde fırsat eşitliğinin bir göstergesidir. O nedenle de çok önemli ve anlamlıdır” ifadelerine yer verdi.

Dağdeviren: Türkiye’ye her gelişimde burada kalacağım

Kız yurduna ismi verilen MIT Media Lab araştırmacısı Dr. Canan Dağdeviren, ‘rol model’ olarak isminin kız yurduna verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Yurda benim adımın verilmesi, benim başarımın olmasının yanı sıra güzel ülkemi güzel temsil etmemin de sonucudur esasında. Tüm öğrenim süreci boyunca yurtta yaşamış bir öğrenci olarak, yurdun ne kadar gerekli bir olgu olduğunu, eğitimde ne kadar önemli bir rolü olduğunu çok yakından biliyorum. Bu yurda da bir ‘rol model’ olarak ismimin verilmesi benim için çok anlamlı. Başkan Benli ile de konuştuğumuzda, her Türkiye’ye gelişimde bu yurtta bir gece geçireceğimin sözünü verdim. Öğrenci arkadaşlarımızla muhabbet edip, şarkılar söyleyeceğiz. Yurdun yapımında emeği geçenlere, başta ‘Toprak Ana’ olmak üzere herkese teşekkürlerimi ve minnettarlığımı sunuyorum. Amerika’ya döndükten sonra bu yurttaki fotoğraflarla hem de sizlerle çekildiğim fotoğraflarla bir makale yayınlamayı planlıyorum. Gittiğim her yerde Türk kültürünü yansıtmaya çalışıyorum. Bana da yapamazsınız demişlerdi. Kadından fizikçi olmayacağını, fiziğin çok zor olduğunu, iş bulamayacağımı söylemişlerdi. Ama ben hiç iş başvurusu yapmadan profesörlük teklifi aldım” diyerek sözlerini noktaladı. Konuşmaların ardından Avcılar’ın ünlü 1001 Çiçek Kadın Korosu konser verdi. Konserin ardından konuklar yurdu gezerek, yerinde inceleme yaptılar. 22 katlı, 176 odalı ve 770 yataklı yurt büyük beğeni aldı.

HABER: Suat Can YURDUM

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa