SON DAKİKA

Haber Ekspress

AZMİ EKİNCİ’DEN 100 DEV PROJE

AZMİ EKİNCİ’DEN 100 DEV PROJE
Bu haber 18 Mart 2019 - 16:53 'de eklendi.

Cumhur ittifakı ve AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, ilçenin katma değerini yükseltecek, algısını değiştirecek, her kesimden insana dokunacak 100 vizyoner projeyle ilçeyi metropol şehir haline getireceklerini söyledi.

Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, Esenyurt’un tüm ihtiyaçlarını çözen ve bunun ötesinde ilçenin vizyonunu değiştirecek 100 proje hazırladı. 31 Mart Yerel Seçimleri’nden başarıyla çıkılması halinde 5 yıllık süreç içinde projeler hayata geçirilecek. 7 ana başlık altında toplanan projeler, ilçenin katma değerini yükseltmeyi, algısını değiştirerek Esenyurt’u marka bir şehir getirmeyi hedefliyor. Vizyoner projelerde insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla yola çıkıldığını belirten Azmi Ekinci, “Projeler, 7’den 70’e herkesi kapsamakta, projelerle ilçede katma değerin yükseltilmesi ve algıların değiştirilmesi hedeflenmektedir” dedi.

Dünya standartlarında bir Esenyurt

Esenyurt’un ihtiyaçlarının, gelecek 10 yılları da kapsayacak şekilde projelerin hazırlandığını ifade eden Azmi Ekinci, “Yeşil ve sosyal donatı alanlarının fazlası ile arttırıldığı, sağlık merkezlerinin ve hizmetlerinin artarak yaygınlaştırıldığı, ulaşım ağlarının çeşitlendirilerek geliştirildiği, başta metro olmak üzere mega projeler ile, dünya standartlarının üstüne çıkmış modern, güvenli, mutlu ve huzurlu bir Esenyurt inşası bizim en büyük idealimiz ve en büyük hayalimizdir” dedi.

İlçede 170 bin öğrencinin olduğunu belirten Azmi Ekinci, “Gençlerimizin eğitim, kültür, sanat ve sportif faaliyetlere daha kolay erişebilecekleri mekan ve imkanlar oluşturulacak. Gençlere donanım kazandırılacak. Okullarda sınıflar 35 öğrencinin altına indirilecek. Esenyurt’ta bulunan 3 bin fabrikamızla İstanbul’un ve Türkiye’nin önemli sanayi bölgelerinden birisiyiz. Bu potansiyel doğrultusunda kuracağımız ticaret merkeziyle hem ilçenin görünümü değişecek hem de gençlerimize iş imkanı sunacağız. Gençlerimizin yetenekleri doğrultusunda iş bulmalarını kolaylaştıracak sertifikalı iş kursları açacağız. Metro başta olmak üzere yapacağımız projelerle ilçedeki ulaşım problemini kökünden çözeceğiz. Kibir ile değil tevazu ile, hırs değil azim ve gayret ile hakim değil hadim olarak adaletle hizmet edeceğiz. Herhangi bir kesim veya kişi için değil milletim için çalışacağım” diye konuştu.

İşte Dev 100 Proje

Ekinci ve ekibi tarafından hazırlanan, ilçeye kabuk değiştirteecek 100 proje 7 ana başlık altında toplandı.

‘Marka Şehir Vizyon Projeler’ başlığı altındaki projelerle Esenyurt’un marka değeri yükseltilmesi hedeflenirken, projelerin tamamlanmasıyla ilçenin akıllı şehirler kervanına katılması planlanıyor. Bu projeler ise şöyle; “Yeni Metro Hatları, 500 Yataklı Devlet Hastanesi, Uluslar arası Ticaret ve Fuar merkezi, Bilim teknoloji Merkezi ve Müzesi, Kongre Merkezi, Elişi Ürünleri Çarşısı, Yeni Okullar, Medeniyetler Müzesi, Üniversite, Anaokulundan Üniversiteye Eğitim, Spor Kompleksi, Termal Sağlık Turizmi, Millet Kıraathaneleri, Okul-Veli Bahçesi, Yer altı ve Yerüstü Otopark Projeleri, Tünel Projeleri, Ulaşım ve Kavşak Projeleri, Bisiklet yolları, Millet Bahçeleri, Yeşil Esenyurt, Prestij Caddeler, Akıllı Şehir”.

Sosyal Belediyecilik

ESKART Projesi, Uluçınarlar Sosyal Tesisi, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Gönül Mağazası, Ücretsiz İnternet, Hoş Geldin Bebek, Muhtarlık Hizmetlerinde Konfor, Kültür Evleri, Belediye Sosyal Tesisleri, Aşevi, Tarladan Halka Organik Pazar, Evde Temizlik Hizmetleri, Evde Bakım ve Kuaför Hizmetleri, Kariyer Noktası, Belediye İrtibat Ofisleri, Resmi Kurumlar Danışma Masası, Hukuk Danışma Masası, Cami ve Dini Tesis Hizmeti, İrfan Merkezi, Cemevi Hizmetleri, Taziye Hizmetleri.

Eğitim, Kültür, Sanat projeleri

Kent Kütüphanesi, Konferans Salonları, Üniversite Öğrenci Yurdu, Konservatuar, Tiyatro Salonları, Çocuk Tiyatro ve Drama Okulu, Hobi Atölyeleri, Yeni Fikirler ve Girişimcilik Akademisi, Meslek Edindirme Kursları, Sanayici- Öğrenci Buluşması, Osmanlı Sokağı, Afet Gönülleri Merkezi, Festival Esenyurt, Kültür Gezileri, halk Oyunları Akademisi.

Çevre Projeleri

Danamandıra Mesire Alanı, Sıfır Atık Projesi, Park ve Bahçeler, Hobi Bahçeleri, Botanik Bahçe, Hayvanat Bahçesi, Dere Islah Projeleri, Yol Kenarı Bahçeleri, Kent Mobilyaları, Yer Altı Çöp Konteynerleri, Modern Kurban Kesim merkezi, Daha Aydınlık Esenyurt, Kendi Enerjisini Üreten Şehir, Saat Kulesi.

Spor,Sağlık Projeleri

Sporcu Analiz Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Madde Bağımlıları Rehabilitasyon Merkezi, Olimpik Yüzme Havuzu Tesisleri, Basketbol Sahası ve Halı Sahalar, Buz Pateni, Kaykay Parkuru, Profesyonel Spor Kulübü, Kan Bilgi Bankası.

Gençlik, Kadın, Çocuk projeleri

Çocuklarımız İçin Kreş, Gençlik Merkezi, Kadın Koordinasyon ve Meslek Edindirme Kursları, Trafik Eğitim Parkı, Öğrencilerimiz İçin Çay, Çorba, Çamaşır, Çocuk Sokakları, Çocuk ve Doğa, Evlilik ve Annelik Akademisi.

Ulaşım, Altyapı Projeleri

Trafiğe Kapalı Alanlar, Modern Kapalı Pazar Yerleri, Ulaşım Hatları ve Sefer Sayılarının Arttırılması, Kiralık Bisiklet Noktaları. Yolcu Duraklarının Modernizasyonu, Hızlı İnternet ve Yaygın Fiber Hat, Engelsiz Esenyurt, Atıksu, Yağmur Suyu ve İçme Suyu Projeleri, İleri Teknoloji Atık Su Arıtma Tesisi, Ring Servisleri.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa