SON DAKİKA

Haber Ekspress

Bak şu Hollanda’nın yaptığına!

Hollanda Hükümeti kendi vatandaşlarına yönelik yeni bir genelge yayınlayarak, Covid-19 salgını yaşanan Avrupa ülkelerine seyahat edebileceklerini ancak Türkiye’ye gitmeleri halinde sağlık sigortalarının iptal edileceğini açıkladı.

Bak şu Hollanda’nın yaptığına!
Bu haber 02 Temmuz 2020 - 20:15 'de eklendi.

Türkiye Turuncu kodda

Hollanda hükümeti yayınladığı genelgede, AB ve Schengen bölgesi için tatile izin verirken, turuncu koda aldığı Türkiye için ‘turist olarak giderseniz, sağlık sigortanızı iptal ederiz, hasta olursanız kendi başınızın çaresine bakın’ dedi. Turizm firmalarına gönderme de yapan Hollanda, Türkiye’ye seyahat organizasyonu yapmayın uyarısında bulundu.  Şu an Türkiye’de olan Hollandalılar için de, 11 Temmuz 2020 tarihine kadar Türkiye’yi terk etmeleri çağrısında bulundu.

Bu nasıl bir karardır

Hollanda’da yaşayan ve yaz aylarında Türkiye’ye gelen Türkler için de aynı uygulamayı ön gören genelgede, akrabalarını ziyaret etmek amacıyla ülkemize gelecek olanların da sağlık sigortalarını iptal edeceğini açıklaması,  bu ülkede yaşayan yüzbinlerce Türk’ü şok etti. Alınan karara isyan eden Türkler, genelgenin siyasi olarak degerlendirilmesi gerektiğini savunurken, Türk Dışişleri’nin olaya el atmasını istedi.

Avrupa Corona’dan kırıldı

Hollanda hükümeti, Türkiye’ye yönelik aldığı ırkçı kararın arkasında başka nedenler aranırken, seyahet izni verdiği İngiltere’de 43 bin 575 kişi covid-19 yüzünden hayatını kaybederken, İtalya’da bu sayı 34 bin 787 kişi, İspanya’da 28 bin 346 iken  Fransa’da 29 bin 813 oldu. Öte yandan Türkiye’de ise covid-19’dan hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 131 de kaldı. Avrupa ülkeleri coronadan kırılırken, Hollanda hükümeti bu ülkelere seyahat kısıtlaması getirmedi.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa