SON DAKİKA

Haber Ekspress

BARBAROS BAHÇELİOĞLU: “ABD VE BATI’DAN, SURİYE’DE TÜRKİYE LEHİNE BİR ÇÖZÜM ASLA BEKLENEMEZ”

Vatan Partisi İstanbul İl Yöneticisi Dr. Barbaros Bahçelioğlu, gündemi gazetemize değerlendirdi. Bahçelioğlu; hem İdlib, hem de iç siyasetteki son durum hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BARBAROS BAHÇELİOĞLU:  “ABD VE BATI’DAN, SURİYE’DE TÜRKİYE LEHİNE BİR ÇÖZÜM ASLA BEKLENEMEZ”
Bu haber 05 Mart 2020 - 22:44 'de eklendi.

“SAYIN CUMHURBAŞKANI ÖN YARGIYLA HAREKET EDİYOR”

Haber Ekspress: İdlib meselesi gündemden düşmüyor. Şehit haberleri geliyor, çatışmalar gün geçtikçe artıyor. İdlib konusundaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Barbaros Bahçelioğlu: Öncelikle şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Vatan Partisi’nin İdlip ile ilgili görüşü; hükümetin yanlış bir çizgide olduğudur. Biz, Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetini, ‘Milli Savunma Sanayi’, ‘Milli Ekonomi’ konularında destekliyoruz. Diyoruz ki; biz aynı gemideyiz. Bugün bir Türkiye gemisi, bir de Amerika gemisi var. Biz Türkiye gemisindeyiz. Çok açık söylüyoruz; AK Parti, MHP, BBP gibi bu cephede, bu gemide olduğunu kabul eden bütün hareketlerle beraberiz, destekliyoruz. Çünkü mesele; Türkiye’yi savunmak. Ancak İdlib meselesinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın yaptığı siyaset, aslında Türkiye’nin bakışına da, milli kuvvetlerin bakışına da uygun değil. Sayın Cumhurbaşkanı burada bir ön yargıyla, bir ön koşulla hareket ediyor.

“ÇÖZÜMÜN YÜRÜRLÜĞE GİRMEMESİ İÇİN ORTAM OLUŞTURULDU”

Haber Ekspress: Size göre hükümet nasıl hareket etmelidir?

Barbaros Bahçelioğlu: Bütün devlet belgelerinde, “Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılıyız” diye yazar. Vatan Partisi; devletin verdiği o sözlerin, attığı imzaların siyasetini savunuyor şuanda. Adana Mutabakatı’yla terörle mücadelede bize düşman olan unsurların karşılıklı değiştirilmesini kabul etmişiz. Biz de o yüzden şuanda Suriye’de hem Barış Pınarı, ondan önce Zeytin Dalı ve Afrin operasyonlarıyla Suriye’deki varlığımızı sürdürüyoruz ama burada Rusya ve İran devletleriyle birlikte hareket ederek İdlib sorununu doğru bir şekilde çözebiliriz diye düşünüyorum.

Bakın, Moskova’da MİT Müsteşarı Sayın Hakan Fidan ile Suriye İstihbarat Başkanı Ali Memluk bir araya geldiler, 11 maddelik bir plan üzerinde aslında anlaştılar. Ne zaman ki bu plan gündeme geldi, uygulama sürecine geçileceği zaman önce Halep’te ÖSO unsurları Rus subayları öldürdü. Ardından Suriye askerlerinden geldiği düşünülen füzeler bizim askerlerimizi şehit etti ve bu süreç sekteye uğradı. Son olarak da 33 şehit verdik, biz de yüzlerce Suriye askerini etkisiz hale getirdik. Aslında Türkiye ve Suriye alt istihbarat birimleriyle beraber bir çözümde anlaşmışlardı. Bu çözümün maddelerini Aydınlık gazetesi yayımladı. İşte bu çözümün yürürlüğe girmemesi için ciddi bir provokatif ortam oluşturuldu, ABD son derece sahte, son derece acemice “Türkiye’nin yanında yer alıyoruz” gibi demeçler veriyor. ABD’nin Özel Suriye Temsilcisi James Jeffrey gelip “Şehidimiz var” gibi sözler söylüyor ama onların desteklediği PKK, PYD yüzünden verdiğimiz şehitlerimiz için tek kelime etmiyor.

“PKK, ABD’NİN BEKÇİSİ KONUMUNDADIR”

Haber Ekspress: ABD’siz çözüm öneriyorsunuz. Size göre bu mümkün mü?

ABD ve Batı’dan, Suriye’de Türkiye lehine bir çözüm asla beklenemez. ABD, Suriye’deki petrol kuyularının başında PKK ve PYD’yi bekçi olarak bulundurmaktadır. Bu bölgelerin Suriye devletinin denetimine geçmesi ABD’nin işine gelmemektedir. Partimizin politikası çok nettir. PKK’yı 30 kilometre aşağıya süpürmek değil, PKK’yı yok edecek politikaları üretmektir. Bu da; ABD’siz bir çözüm anlamına gelmektedir.

“AMERİKAN GÜL’Ü”

Haber Ekspress: Biraz da iç siyasete değinelim. İç siyasette gündemimizi; Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ile Ali Babacan’ın kuracağı iddia edilen yeni parti oyalıyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Barbaros Bahçelioğlu: Bunları gündeme getiren de gündemde tutan da Türkiye’deki geçmişten kalan o Batı’cı politikaların esiri olan siyasetçiler ile gazetecilerdir. Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın önerdiği ciddi bir siyaset hatırlıyor musunuz? Aslında konuşulması gereken isim Abdullah Gül’dür. Dönemin Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, “Biz Sayın Gül’ün; Türk Gül’ü mü yoksa Amerikan Gül’ü mü olduğunu anlayamadık” demişti. Amerikan Gül’ü olduğu çok açıktır ve kendisini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun el üstünde tuttuğu da aşikardır.

“CHP, KÖKLERİNDEN KOPMUŞTUR”

Haber Ekspress: CHP demişken… Şuan ki CHP’nin duruşu hakkındaki yorumlarınızı merak ediyoruz.

Barbaros Bahçelioğlu: Cumhuriyet Halk Partisi, maalesef köklerinden kopmuştur. Köklerinden kopmanın getirdiği en önemli gösterge ‘6 Ok Programı’na ters düşmesidir. CHP tabanı 6 Ok’çu ama yönetimi 6 Ok’tan sapmıştır. Tabi tabanda da bu yönetimin iktidar hırsına, iktidar olma hevesine yönelik eğilimler ağır basmaktadır. Örneğin, delegeler genel kongrede ikiz yasaların kabulünde uluslararası kuvvetlerle ilişkilerin onaylanmasında ciddi anlamda ellerini kaldırarak buna destek vermişlerdir. Bunun da sebebi; Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardan gitmesi için herkesle birleşilebileceği düşüncesidir.

“BİR KOLUNDA HDP, DİĞERİNDE FETÖ”

Haber Ekspress: CHP’nin HDP ile yaptığı gizli ittifak artık netleşti. İnkar etmiyorlar. Bu konudaki fikrinizi öğrenebilir miyiz?

Barbaros Bahçelioğlu: İttifaklarını artık gizlemiyorlar. Biz; “HDP ile yan yana gelmeyiniz” dedikçe, Adalet Yürüyüşü’nde bir koluna HDP’yi, diğer koluna Fethullahçı terör örgütü mensuplarını alan Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan İstanbul’a yürürken, bu konuda tabanı ikna edecek hiçbir politika getirememiştir. Sayın Genel Başkanımız Doğu Perinçek bu konuda; “CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tabanına bonzai içiriyor, onları uyuşturuyor, HDP ile FETÖ ile ittifak yapılmasına yol açıyor” dediği zaman CHP tabanını uyarmak istemiştik. Bugün görüyoruz ki CHP tabanı bu reaksiyonu maalesef gösteremedi. Bu durumdan kendileri de sorumludurlar. Hem Atatürk’ü, hem Seyit Rıza’yı, hem Şeyh Said’i savunmak mümkün değildir. CHP yönetimini eleştirdiğimiz gibi tabanı da eleştiriyoruz. CHP tabanı, Atatürkçü kimliğinin gerektirdiği reaksiyonu vermemiştir. Bunun da sebebi; çok uzun yıllardır iktidar olamamanın getirdiği ezikliktir. Tayyip Erdoğan karşısında her seçimde yenilgiye uğrayan partinin tabanı, bugün iktidara gelebilmek için kendisine en karşıt güçlerle ittifak yapmayı kabul edebilmektedir.

“ATATÜRK’Ü SAVUNAN HERKESİ PARTİMİZE DAVET EDİYORUM”

Haber Ekspress: Son olarak neler söylemek istersiniz? 

Barbaros Bahçelioğlu: CHP içerisinde Atatürk’ü, milli bağımsızlığı, 6 Ok’u savunarak bir mevki edinmek artık mümkün değildir. Çünkü CHP kendi tarafını, uluslararası desteklere dayanarak iktidar olma yönünde belirlemiştir. Sayın Ümit Kocasakal gibi, Sayın Onur Öymen gibi, Sayın Yılmaz Ateş gibi kadim siyasetçilerin durumları ortadadır. Gerçekten Mustafa Kemal Atatürk’ü savunan, 6 Ok’u savunan herkesin CHP’nin bu yönelişini görüp, ona göre pozisyon alması gerekir. Atatürk’ü savunan herkesi Vatan Partisi’nde siyaset yapmaya çağırıyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa