SON DAKİKA

Haber Ekspress

Barbaros Bahçelioğlu Çin’e yaptığı seyahat izlenimlerini anlattı

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu (MKK) İstanbul İl Başkan Yardımcısı Dr. Barbaros Bahçelioğlu, Haber Ekspres ‘e konuştu. Çin Halk Cumhuriyet’ine yaptığı seyahat izlenimlerini sorduğumuz Bahçelioğlu; ” Çin konusunda en önemli gözlemim insan. Çin vatandaşları vatana, aileye ve insana saygı şiarıyla yaşıyor ” dedi.

Barbaros Bahçelioğlu Çin’e yaptığı seyahat izlenimlerini anlattı
Bu haber 06 Ocak 2024 - 16:34 'de eklendi.

Geçtiğimiz günlerde Çin Komünist Partisi’nin davetiyle Vatan Partisi önderliğinde Türkiye heyeti Çin Halk Cumhuriyeti’ ne yapılan ziyaret çok konuşuldu. Çin Halk Cumhuriyeti’ne giden heyet içerisinde bulunan Vatan Partisi MKK üyesi-İstanbul İl Başkan Yardımcısı Doktor Barbaros Bahçelioğlu ‘na Çin ziyaretine ilişkin izlenimlerini sorduk. Bahçelioğlu : ” Çin konusunda en önemli gözlemim, insan malzemesi ile ilgili;

1949 yılına kadar, insanlarının önemli bir kısmı afyon bağımlısı bir ülkedir Çin.
Bu günlerdeyse önce evrene, vatana, sonra aile ve insana saygı’ şiariyla yaşıyor Çin vatandaşları. Etnik farklılıklar, sınır bölgelerine kadar, barışçıl ve karşılıklı saygı temelinde çözülmüş. Çin vatandaşı olmak ilkesiyle uyum sağlanmış.
ABD’ nin beslemelerinin Uygurlar konusundaki yalanları da çürümüştür. Xinjiang ( Sinciang) Çin’in en hızlı büyüyen ekonomisine sahip bölge. Ayrıca kişi başına düşen cami sayısında dünya lideri Sinciang. Çin, bize kalkınma için, uygarlaşma için, batı modeline mahkum olmadığımızı öğretmiş oldu. Batı ülkelerinin kapitalist – emperyalist sistemine mahkum değil artık hiçbir ülke” dedi.

1,4 MİLYAR NÜFUSU GELİŞTİRMEK KOLAY DEĞİL

Bahçelioğlu; tüm dünyada üretimin gerilediğini Asya’da özellikle Çin özelinde hızlı büyümenin devam ettiğini, ekonomide Çin’in 1 numara olduğunu, Çin Komünist Partisi’nin vatanına bağlı çalışkan, disiplinli bir millet oluşturduğunu ve 1,4 milyar nüfusu doyurup geliştirmenin kolay olmadığını ifade ederken; modernizasyon kavramı sayın Xi Jinping döneminde iyice yerleşmiş. Önceki 30 yılda biraz unutulan Mao Zedung yeniden gündemde. Yolsuzluk ve görev istismar en hassas ve takip edilen konulardan” olduğunu söyledi.

SORUN İKTİDAR VE MUHALEFETİN AMERİKANCI OLMASI

Çin devlet başkanı Sayın Xi Jinping , 10 yil kadar önce anahtar bir kavram olarak, paylaşarak gelişme ve büyüme konusunu gündeme getirmişti diyen Bahçelioğlu;
” Bu politikayı uluslarari düzlemde “Bir kuşak Bir Yol” projesi ile hayata geçirme fikri kabul gördü. Buna uygun yapılan Çin-Malezya hızlı tren hattını görme sansımız oldu. Muazzam bir proje, karadan karaya deniz üzerinden köprülerle oluşturulmuş ve ticarete büyük katkı yapmış. Aynı şekilde şimdi batıya yani batı Asya ve Avrupa’ya uzanacak , ticaret ve üretim amaçlı olduğunu ifade etti.”

Ziyaret süresince Türkiye’nin sürekli gündemde olduğunu tabandan tavana, insanların Türkiye’yi tanıdığını heyete ilginin muhteşem olduğunu ve organizyonda en ufak bir akşama yaşamadıklarını belirten Bahçelioğlu;
” Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’i tanıyor ve gerçek dostumuz diye bahsediyor Çin Devlet görevlileri.
Hatta bir Profesör bize , “Perinçek benim hocamdır ” dedi. İlişkilerdeki en önemli sorun, iktidarıyla muhalefetiyle Türkiye siyasetçilerinin Amerikancı olması. İktidar ABD ‘den korkuyor, muhalefet ABD’ ye tam teslim. Bağımsız Türkiye, Asya ülkeleri ile gereken ilişkileri kuracaktır. Bunu sadece Vatan Partisi yapabilir” dedi.

ÇÖZÜM SİSTEMİN DIŞINDA

Vatan Partisi’nin kendi kadroları ile seçime gireceğini ve Türkiye’ nin milli güçlerinin desteğini alacağını şahsi bir beklentisinin olmadığını, partinin kararının esas olduğunu söyleyen Bahçelioğlu oğlu son olarak;

“Bu bir kayıkçı kavgasıdır. Esas olan şehir rantlarının başına geçmektir. Sistemin iki kanadı da sorunlar karşısında çözümsüz.
Çünkü çözüm sistemin dışında!
Vatan Partisi, bu düzeni değiştirmek için var ve Türkiye bu büyük çözüme
yönelecek birkaç yıl içinde.
O sebeple, oy aldım seçildim diye koltuklara kurulup, rant peşinde olanların altında o koltukları çekip alacağız.
Rantiyeci siyaset esnafı işsiz kalacak, üretenler, çalışanlar baştacı olacak. İhale sistemi ve özel çıkar bitecek. Kamucu bir ekonomi sistemi gelecek. Biz yaparız. Seçimde veya sonrasında konumuz bunlardır” ifadelerini kullandı.

Haber: Dilek Bozkurt

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa