SON DAKİKA

Haber Ekspress

“Barış Güvercini” Uçurdu “Savaşa Son” Diye Seslendi

“Barış Güvercini” Uçurdu “Savaşa Son” Diye Seslendi
Bu haber 25 Haziran 2022 - 13:11 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi, 1. Uluslararası halk dansları ve Müzik Festivali’nin startını görkemli bir açılışla verdi. Barış güvercinlerini bu defa Ukrayna ve Rusya arasında aylardır süren savaş için uçuran Başkan Kemal Deniz Bozkurt “Esenyurtlu olmak özel bir duygudur. Bugün kardeşliğimizi perçinlemenin, yeniden barış diye haykırmanın günüdür” dedi.

Tüm Esenyurt gönlünce eğlendi

Esenyurt Rıfat Ilgaz Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirilen görkemli açılışa Esenyurt Halkı’nın ilgisi oldukça yoğun oldu. İlçenin her mahallesinden vatandaşların geldiği dev festivalde Anadolu Ateşi dans ekibi sahne aldı. Açılış gününde ülkeler kendi danslarını sergilerken, en büyük alkışı yaklaşık 4 aydır işgal altında tutulan Ukrayna’nın alması dikkatlerden kaçmadı. Gönüllerince dans ederek eğlenen Esenyurtlu vatandaşlar sık sık alkışlarla geceye eşlik ettiler. Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt kardeşlik ve barış vurgusu yaparken, Esenyurtlu olmanın çok özel ve gurur verici bir duygu olduğunu söyledi.

Esenyurt barışın ve kardeşliğin şehridir

Konuşmasında alkışlar eşliğinde başlayan Bozkurt “Dünyanın belki de en büyük kültür yelpazesinin içinde bulunuyoruz. Bu ilçede insanlar kendi dillerini rahatsa konuşsunlar, kendi kültürlerini yaşayabilsinler diye var gücümüzle çalışıyoruz. Bundan sonra Esenyurt’un barışlar, kardeşlikle, sanatla, sporla ve güzelliklerle anılmasını istiyoruz. Vatandaşımız bilmelidir ki çok küçük bir bütçe ile festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Geçmiş dönemlerde bir şarkıcıya verilen ücret ile tüm halkımıza dört gün boyunca festivali sunacağız” dedi.

Ukrayna ve Rusya bayrakları

Arasında “Savaşa hayır”

Açıklamalarının son bölümünü Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşa ayıran Bozkurt “Hemen yanı başımızda bir savaş oluyor ve masum insanlar ölüyor. Dünya sus pus olmuş bu savaşı izliyor. Biz nefesimiz yettiği kadar savaşa hayır diyeceğiz. İki ülkenin gençleri bugün aramızda ve görüyoruz ki halklar arasında hiçbir sorun yok. Devletlerin ve yöneticilerin hırslarının bedelini sivil vatandaşlar ödemesin diyoruz. Esenyurt barışın şehridir, umarım bu çağrımız karşılık bulur” diyerek sözlerini noktaladı. Konuşmasının sonunda Rusya ve Ukrayna bayrakları arasında fotoğraf veren Bozkurt uzunca bir süre ayakta alkışlandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa