SON DAKİKA

Haber Ekspress

Başakşehir’de fırınlara Ramazan denetimi

Başakşehir’de fırınlara Ramazan denetimi
Bu haber 14 Mayıs 2019 - 15:58 'de eklendi.

Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle Başakşehir genelindeki pastane ve fırınlarda denetimlerini sıklaştırdı. Belediye ekipleri, vatandaşların güvenilir ve sağlıklı gıda ürünlerine ulaşması için gıda işletmelerinde kapsamlı kontroller yapıyor.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlükleri tarafından başlatılan denetimlerde, vatandaşların gıdaya sağlıklı şartlarda ulaşmasını sağlamak amacıyla ilçedeki tüm fırın, pastane ve unlu mamul işletmeleri hijyen kontrolünden geçiriliyor. 

Kontroller sırasında ayrıca sağlıklı ve kaliteli bir hizmet için genel düzen, hijyen, genel temizlik kuralları, alet, ekipman temizliği, kişisel temizlik, ruhsatlar, hijyen sertifikaları, depolama ve muhafaza koşulları gibi kriterler de denetleniyor.

Denetimler sıklaşacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Ataner Bozkurtlar, gıda üretim ve tüketimi yapılan iş yerlerinde rutin denetimlerin Ramazan ayı dolayısıyla sıklaştırılacağını, amaçlarının halkın sağlığını korumak ve olası olumsuzlukların önüne geçmek olduğunu ifade etti.

“Halkımızın sağlığı her şeyden önemli”

Güvenilir gıda satışının öncelikleri olduğunu kaydeden Bozkurtlar, “Gıda üretiminde halk sağlığını gözeterek üretim ve satış yapan esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Halkımızın sağlığı her şeyden önemli. Ramazan ayı boyunca fırınların, pasta ve tatlı imalathanelerinin kontrolleri sıklaştırılarak devam edecek” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa