SON DAKİKA

Haber Ekspress

Ben Ormanlı’ya Sevdalı Bir Adamım

Ben Ormanlı’ya Sevdalı Bir Adamım
Bu haber 13 Nisan 2022 - 0:39 'de eklendi.

Ben Ormanlı’ya sevdalı bir adamım

İstanbul’un akciğerleri konumunda bulunan Çatalca’nın, doğa harikası mahallesi Ormanlı’da Muhtar Kerem Beceren’in konuğu olduk. Ben köyüme sevdalı bir adamım diyen Beceren, Ormanlı için projelerini, sorunlarını, siyasilerden ve vatandaşlardan beklentilerini Haber Ekspress’e anlattı.

Enerjik bir yapım var

Açıklamalarına göreve geldiği günden bu yana yaptığı projeler ile başlayan Beceren  “6 Haziran’da ara seçimle Ormanlı Mahallesi Muhtarlığı görevine geldim. 2012 yılından bu yana Ormanlıspor’un başkanlığını yürütüyorum. 2019 yılında Çatalcaspor Başkanvekilliği görevime devam ediyorum. Ben enerjisi yüksek biriyim. Kendimde bu enerjiyi gördüm ve muhtarlık için aday oldum. Göreve geldiğimden beri 6 hayati projeyi hayata geçirdik. En önemlisi 11 yıldan beri temizlenmeyen büyük kanalı temizledik, köyümüzü pislik ve kokudan kurtardık. 45 yıldan bu yana büyük bir kanalizasyon sorunu yaşıyorduk, şükürler olsun ki o sorunumuzu çözdük. Bu konuda Belediye Başkanımız Mesut Üner’in de çok büyük katkıları vardır” dedi.

Ormanlı’nın işi hiç bitmez

Devam Eden Beceren “30 yıldır atıl durumda kalan sağlık ocağımızı yeniden faaliyete geçirdik. Bizim doğa harikası bir mesire alanımız var onun projesini bakana sunduk. Bakan sağ olsun arazimizin Ormanlı’ya kazandırılmasında bize çok büyük yardımlarda bulundu. Aile hekimimiz haftada 1 gün mahallemize geliyordu, onun sayısını çoğalttık. Çocuk parklarımız ve bayanlarımız için yapılan spor alanlarımızın tamamını yeniledik. Önümüzdeki günlerde başlayacak bizim için çok büyük önem ifade eden Ormanlı Sahilimiz için düğmeye basmış durumdayız. Ormanlı Sahilimiz bu yaz çok daha aktif bir şekilde kullanılacak. Bungalov evler, konaklama imkanları, tuvaletlerle tam kapsamlı bir sahil olacak” diyerek açıklamalarını sürdürdü.

Pirinç konusunda çiftçinin hep yanındayız

Ormanlı’da yaşayan çiftçilerin kendisi için çok önemli olduğunu belirten Muhtar Beceren “Ormanlı da biliyorsunuz pirinç üretimi yapılıyor ve iddia ediyorum ülkenin en güzel pirinci bu topraklardan çıkıyor. Burada elektrikle alakalı bazı sorunlarımız oldu şimdi onu çözme yolunda adımlar atıyoruz. Sorun çözüldükten sonra çiftçi %75 oranında kar elde edecek. Şu an akaryakıt sayesinde elektrik elde ediliyor ancak kurulacak trafolarla elektrik çok daha ulaşılabilir ve ucuz olacak. Burada birçok kişinin uğraştığı işlerden birisi de mangal kömürü imalatı. Mangal kömürünün tozunu da kömüre dönüştürecek bir proje geliştirdik. Orman Bölge Müdürlüğü’nden sıkıştırma makineleri talep ettik ve cevabını bekliyoruz” dedi .

Ben Mesut Üner’den razıyım

Belediye ve diğer kamu kurumları ile irtibatınız nasıl sorumuza “Bütün siyasiler bizim abimiz, kardeşimiz. Ben hiçbir zaman ayrım yapmamış biriyim. Kim bizim mahallemize ne katıyorsa bizim için baş tacıdır. Mesut başkanımız bizim abimiz. Hangi saatte istersek onu ararız. İnsan gecenin yarısında kendi akrabasını arayamaz ama biz başkanımızı arayabiliyoruz. Sadece Mesut Üner değil ekibi de durmadan çalışıyor. Biz kendilerinden razıyız” diyerek cevap verdi.

Bulamadıklarında anlarlar

Açıklamalarının son bölümünü mangalcılara ayıran Beceren “Ormanlı çok fazla misafir ağırlayan bir mahalle. Piknikçilerimiz geliyor, sahili, ormanı kullanıyorlar. Özellikle Pazar günü bırakılan pisliği tarif bile edemem. Ben sadece temizlik için bir ekip kurulması önerisinde bulundum. Çocuk bezi, karpuz kabuğu, pet şişe, yanan mangal kömürü atıkları ile bu mahallenin insanı muhatap kalıyor. Unutulmasın ki burası İstanbul’un akciğeri konumunda. Pis bırakırsanız pis bulursunuz. Benim köyüm benim için en güzel yaşam alanı. Ormanı, denizi ve gölü ile Çatalca’da bir tane. Ben köyüme aşık bir adamım ve bu köy için mücadele göstermek, emek harcamak yaşam gayelerimin başında geliyor diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa