SON DAKİKA

Haber Ekspress

BEYLİKDÜZÜ İBB’Yİ DEVREDEN ÇIKARDI

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi’nde 2 yıldır ilçe belediyesi tarafından sunulan ancak İBB meclisinden bir türlü geçmeyen dönüşüm projesi, zaman aşımından dolayı Beylikdüzü meclisinde otomatikman yürürlüğe girdi. Siteler sakinleri ile bir araya gelen İBB’nin CHP’li Meclis Üyeleri, “Bundan sonra bu planları kimse engelleyemez. Dönüşüm başlıyor” sözleriyle müjdeli haberi verdi.

BEYLİKDÜZÜ İBB’Yİ DEVREDEN ÇIKARDI
Bu haber 17 Temmuz 2018 - 6:32 'de eklendi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 sene önce başlattığı, Gürpınar Mahallesi Siteler Bölgesi’nde bulunan binaların kentsel dönüşüme girme planlarında sonunda mutlu sona ulaşıldı. İBB’ye iki yıl önce teklif, götürülen ancak onaylanmayan dönüşüm projesinde yasadaki haklarını kullan Beylikdüzü Belediyesi, dönüşüm projesini yürürlüğe koydu. Hafta sonu Siteler Sakinleri ile bir araya gelen İBB’nin CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, İBB Meclis üyesi Doğan Subaşı, Erkan Erdoğan ve CHP İlçe Başkanı Taşkın Özer, vatandaşlara dönüşüm başlayacağını ve kimsenin engelleyemeyeceğine vurgu yaptı.

“NE DERLERSE ‘TAMAM’ DEDİK YİNE YAPMADILAR”

İBB’nin tüm engellemelerine rağmen planları başlatacaklarını belirten Ertuğrul Gülsever, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte İBB Başkanı Mevlüt Uysal ile geçmiş zamanda bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Uysal’ın kendilerine, “Bunu biz KİPTAŞ aracılığı ile yapacağız. KİPTAŞ’la diyalogunuzu sürdürün” demesine rağmen 2 senedir hiçbir adım atmadıklarına dikkat çekti. Gülsever, İmamoğlu’nun “Hiç itiraz etmeyelim, hangisini isterlerse onu uygulasınlar” dediğini ve AK Partililerin planlarının bu sözler sonrası bozulduğunu öne sürerek 2 yıldır hiçbir adım atılmadığını aktardı.

“UYSAL’A MEKTUPLA ANLATTI”

Yaşanan bu gelişmeler sonrası İmamoğlu ile bir araya geldiklerini aktaran Gülsever, “Yasanın bize verdiği bir imkan var. Yasada, ‘ilçenin yaptığı plan büyükşehir belediyesine geldiğinde üç ay içinde görüşülüp karara bağlanmazsa kabul edilmiş sayılır’ deniyor. Planımız yürürlükte. Bunu sizlere duyurduk. Ekrem İmamoğlu yine de nezaketi elden bırakmayıp bizlerle görüşmeyen Mevlüt Uysal’a mektupla olayı safha safha anlattı” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

“ALLAH KORUSUN” DİYE DİYE RET ETTİLER

Beylikdüzü ve İBB CHP Meclis Üyesi Erkan Erdoğan ise 13 Temmuz tarihinde İBB Meclisinde yaptığı konuşmada, 2 senedir verdikleri mücadele hakkında bilgi vererek AK Partililerin neden bu planı reddettiklerine anlam veremediğini ifade etti. Olası bir depremde 5-6 bin can kaybının yaşanacağına temas eden Erdoğan, bir an önce İBB’nin planları geçirmesinde fayda olduğuna vurgu yaparak, “Biz bu vebalin altında kalmak istemiyoruz” dedi. Erkan Erdoğan’ın bu sözleri sonrası meclis salonunda, “Allah korusun” şeklinde seslerin yükselmesi dikkat çekerken, maddenin buna rağmen tekrar ret edilmesi ise şaşkınlık yarattı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa