SON DAKİKA

Haber Ekspress

BEYLİKDÜZÜ’NDE TALAN DEVAM EDİYOR!

Yeşil alan işgalleri ve ağaç katliamlarıyla gündeme gelen Beylikdüzü’nde rant için on binlerce metrekare yeşil alanın otoparka çevrilmekte olduğu ortaya çıktı.

BEYLİKDÜZÜ’NDE TALAN DEVAM EDİYOR!
Bu haber 10 Temmuz 2020 - 10:20 'de eklendi.

DOLGU ALANI RANT KAPISI OLDU

Yakuplu’daki Yat Limanı’nın yanında bulunan dolgu alanı, Okan Ç. isimli şahsın rant kapısı oldu. Dönemin Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göz yumması neticesinde dolgu alanı üzerine onlarca işletme kuran Okan Ç. bu işletmelerden çok yüksek miktarda gelir elde etmekte. Dolgu alanlarına yapılmış olan bu işletmeler yasalara ve mevzuata aykırıdır. Öyle ki; işletmeler arasında plaj da bulunuyor. Oysa kıyılar, umuma açık alanlardır.

AĞAÇLAR KESİLDİ, YEŞİL ALANLAR OTOPARKA ÇEVRİLDİ

İmamoğlu’ndan sonra Beylikdüzü’nün yeni Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da yapılan usulsüzlükleri görmezden geliyor. On binlerce metrekare yeşil alan, Okan Ç.’nin işletmelerinin daha iyi iş yapabilmesi için otoparka çevrildi ve daha fazlası da çevriliyor! Bu uğurda yaklaşık 100 yıllık ağaçların neredeyse yok edildiğini gözlemledik.

SOKAK HAYVANLARINA ALAN BIRAKMADILAR

Rant uğruna yasalara aykırı hareket edip, yeşil alanları otoparka çevirmekte sakınca görmeyen zihniyetin, sokak hayvanlarına barınacak alan bırakmadıklarına şahit olduk. Yıllardır bölgedeki sokak hayvanlarını besleyen Duran Topuz isimli vatandaş, “Yeşil alanları yok ediyor, canlarımıza yaşayacak alan bırakmıyorlar. Hiç mi Allah’tan korkmuyorlar” diye isyan etti.

HOBİ BAHÇESİ BİLE YAPMIŞ!

Dolgu alanına yasalara aykırı biçimde dükkanlar yapan, yeşil alanları otoparka çeviren Okan Ç. öyle rahat ki kendisine hobi bahçesi bile yapmış! Kafasına göre arsa çeviren Okan Ç. kapı yapıp kapıya kilit de takmış. Hayvansever Duran Topuz, hobi bahçesine su çekildiğini ifade etti ve hayvanlara vermek için kendilerinden su istediğini ama su almasına izin vermediklerini dile getirdi.

“RANT PAZARI GİBİ BURASI DA DURDURULUR”

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Vatan Partili bir yetkili, “Haber Ekspress aracılığıyla Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Murat Çalık’ı uyarıyor ve kendisini göreve davet ediyorum. Yeşil alanların otoparka çevrilmesine izin vermesin. Şahsın kafasına göre çevirip hobi bahçesi yaptığı kamu arsasını kamuya kazandırsın. Yasal olmayan işletmelerin ruhsatlarını iptal etsin ve kıyıları kamuya açık hale getirsin. Ekrem İmamoğlu’nun değil, Beylikdüzü halkının belediye başkanı olsun aksi halde, bizim tabirimizle ‘Rant Pazarı’, onların koyduğu isimle Yeni Pazar Yeri’nde olduğu gibi burada da mahkemeler devreye girer ve yeşil alan işgali durdurulur! Biz de buna öncülük eder, kendisi ve ilgililer hakkında davalar açarız” diye konuştu.

Haber Ekspress – Özel Haber 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa