SON DAKİKA

Haber Ekspress

BEYLİKDÜZÜ’NÜN TALAN KARARLARINA KAYITSIZ KALMADILAR

Bu ayki Beylikdüzü Belediye Meclis Toplantısı’nda CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilen yeşil alanların talan edilmesi kararlarına Vatan Partisi, Gelecek Partisi ve Türkiye Değişim Partisi ilçe örgütleri ayrı ayrı tepki gösterip basın açıklaması yaptılar.

BEYLİKDÜZÜ’NÜN TALAN KARARLARINA KAYITSIZ KALMADILAR
Bu haber 14 Şubat 2021 - 9:05 'de eklendi.

ORTAK VURGULARI: YEŞİL ALANLAR

Her üç ilçe başkanının yaptıkları basın açıklamasının odağında Cumhuriyet Caddesi’nin sağında ve solunda kalan on binlerce metrekare yeşil alanın satış kararları vardı.

YENİ BİR BELEDİYE HİZMET BİNASI YAPTIRACAK

Belediyenin ek hizmet binalarından yakınan ve her defasında belediye binası yaptırıp tüm birimleri aynı binada toplamak istediğini ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, söyleminin aksine, yeni bir ek hizmet binası yaptırmak için Beylikdüzü’nün en kıymetli arsalarını satışa çıkardığını vurgulayan ilçe başkanları, bunun yasal dayanağının bulunmadığını ifade ettiler.

HEPSİ, ŞARTLI HİBE EDİLMİŞ ARSALAR

Satış kararı alınan arsaların tamamının Büyükşehir Konut Yapı Kooperatifi tarafından Yeşil Alan ve Kamu Alanı olarak şartlı hibe edildiğinin altını çizen ilçe başkanları, şartlı hibe edilen arsaların şartın dışında kullanılamayacaklarını da hatırlattılar.

184 ADET BÜFE YERİ VERİLECEK

İlçe genelinde tam 184 adet büfe yerinin kimlere verileceğini soran ilçe başkanları, bu kararın ilçeye zarar vereceğini ve küçük esnafı bitireceğini ifade ettiler. Yönetmeliklere göre büfe yerlerinin; şehit yakınlarına, gazilere, engellilere ve eski hükümlülere verilmesi gerektiğini de belirttiler.

KONUYU YARGIYA TAŞIYACAKLAR

Başkan Çalık ve meclis üyelerinin aldıkları bu kararlarla suç işlediklerini belirten ilçe başkanları, yetkilileri, aldıkları kararlardan vazgeçmeye çağırdılar, aksi halde konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade ettiler.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa