SON DAKİKA

Haber Ekspress

Bir Gökyüzü Şöleni, Perseid Meteor Yağmurları

Bir Gökyüzü Şöleni, Perseid Meteor Yağmurları
Bu haber 12 Ağustos 2020 - 17:43 'de eklendi.

Astronomi ilgililerinin dikkatini gökyüzüne çeviren, Swift–Tuttle kuyruklu yıldızının hatırası Perseid Göktaşı yağmuru, en bilinen gök taşı yağmurlarından biridir.

Peki, Perseid Gök Taşı Yağmuru Nedir?

Perseid meteor yağmurları, 1992 yılında Dünya’nın yakınlarından geçen Swift–Tuttle kuyruklu yıldızının kalıntılarından oluşmaktadır. Dünya’nın, Güneş’in etrafında dönüşü sırasında bu kozmik toz bulutuna rastlaması sonucu gerçekleştiğinden, her yıl aynı dönemde gözlemlenir.

Perseid Gök Taşı Yağmuru Ne Zaman Ve Nasıl Gözlemlenir?

Her yıl Temmuz sonu – Ağustos başı zamanlarında gözlemlenebilen olay en yoğun 12 Ağustos’u 13 Ağustos’a bağlayan gece gözlemlenmektedir. Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemlendiğinden Perseid gök taşı yağmuru ismini almıştır.

Perseid Gök Taşı yağmurlarını ışık kirliliğinden uzak bir bölgede çıplak gözle gözlemleyebilmek mümkündür. Meteor yağmurunun en yoğun olacağı 12 Ağustos gecesinde, ışık kirliliğinden uzak bir bölgede saatte 60’tan fazla meteor gözlemleyebilirsiniz.

Haber: Tuana Tosun

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa