SON DAKİKA

Haber Ekspress

BİR MANİFESTO DA SOLDA BİRLİK’TEN

CHP’nin ilkelerinden saptığını, 2019 yerel seçimleri yaklaşırken adayların belirlenmesi aşamasında üyelerin fikir ve tercihlerinin dikkate alınmadığını ifade eden bir grup Beylikdüzü CHP üyesi, Solda Birlik adıyla basın açıklaması yaptı.

BİR MANİFESTO DA SOLDA BİRLİK’TEN
Bu haber 27 Aralık 2018 - 13:54 'de eklendi.

Solda Birlik Grubu Beylikdüzü Yönetimi adına Aydın Şavluk, Gülderen Pamir, İsmail Zeybek, Hançer Tümer Aldoğan, Oğuz Raşit Borucu ve Ali Dalgın’ın imzalarıyla hazırlanan basın açıklamasının tam metni:

YOLDAŞLAR, PARTİ EMEKÇİLERİ

Bir yol kavşağındayız ve ancak cesur olursak değişecek kaderimiz! Bunu bekliyor milyonlar,  bunu bekliyor sokaktaki işçi, bunu bekliyor evine ekmek götüremeyenler, bunu bekliyor daha insanca bir yaşam isteyenler… Peki sadece beklemek yeter mi mutlu günlere kavuşmak için? Sustuk, “aman parti zarar görmesin diye kan kusup kızılcık şerbeti içtik” dedik. Ama artık yeter!  Şimdi gerçekleri ve acılarımızı haykırmanın zamanı!

Ülkemizde olduğu gibi partimizde de yolunda gitmeyen bir şeyler var… Adaletsizlik, hoşgörüsüzlük ve baskılar! Eğer düşünme ve konuşma hakkınız yoksa, sosyal medya paylaşımlarınız disiplin kuruluna verilme tehdidiyle izleniyorsa, orada işlerin yolunda gittiği söylenemez. Üyeler yöneticilerden korkmamalı, yöneticiler üyelerden korkmalı. Peki, bu nasıl oldu? Kimi suçlayalım? Evet, elbette bizlerden daha fazla sorumlu olan birileri mutlaka var ve onları oylarımızla biz getirdik oraya ama yine de aynaya baktığımızda suçluluk duymamız gerekir. Yönetim bize iktidar, hak, hukuk, şeffaf bir yönetim ve solun sadece tabelada kalmayacağını vadetti, karşılığında da tıpış tıpış oy vermemizi istedi. Ve bizler de tıpış tıpış denileni yaptık…

Örgütten gelmeyen, örgütü tanımayan, adaylık başvurusu ile birlikte partiye üye olan adayların umut olamayacağı önceki seçimlerde acı bir tecrübeyle sabittir. Ancak maalesef 2019 yerel seçimleri yaklaşırken adayların belirlenmesi aşamasında üyelerin fikir ve tercihlerinin yine dikkate alınmadığını gördük. Dayatma ve ‘sağdan devşirme’ adaylar ile seçim kazanılamayacağını, sadece seçime girileceğini parti yönetimlerinin artık anlaması gerekmektedir! Kaldı ki belediye başkan adayının emrivaki yapıldığı bir ilçede meclis üyelerinin bir kısmının önseçim ile belirleneceği söylentisi sadece bir seçim rüşvetidir!

Tarihimiz önseçim başarılarıyla doluyken bu dayatma neden acaba? Vedat Dalokay 1973’te Ankara’da önseçimle aday olmuş ve Ankara Belediye Başkanı seçilmiştir. Ama aynı Vedat Dalokay 1984’te SODEP’in atama belediye başkan adayı oldu ve seçimi kaybetti. Aynı yıl Ahmet İsvan İstanbul’dan önseçimle aday gösterildi ve seçimde büyük bir başarı sağladı. İstanbul’da ise Aytekin Kotil’in belediye başkanlığı dönemi de önseçim sandığının kurulmasından sonra başladı. Murat Karayalçın 1989’da önseçimi kazanarak aday oldu ve belediye başkanı seçildi. Ama yine aynı Murat Karayalçın 1999 seçimlerinde CHP’nin atama adayı olunca seçimi kaybetti. İstanbul’da ise Nurettin Sözen, CHP’nin tek adayı olmasına rağmen önseçim yapılmış, Sözen önseçimi, ardından da belediye seçimini kazanmıştı.

Parti yönetimine demokratik hak anlayışının hâkim olması, üyelerin sağduyusuna güvenip tercihlerine saygı duyulması çoğu zaman seçim zaferini beraberinde getirmiştir. Önseçim kararı ile birlikte her yerde örgütün aktif olacağı ve seçim sürecine daha gönüllü katılacağı yadsınamaz bir gerçektir.

Bir an evvel örgütümüze yüzümüzü dönmeliyiz. Önseçim dışında gelen hiçbir adayın yerelde başarılı olamayacağı aşikârken, mevcut belediye başkanlığını kaybetmek istercesine emanetçi bir aday ile seçime gidilmesi parti sevdalılarını derin bir hüzne boğmuş ve hayal kırıklığına sebebiyet vermiştir.

İşte bizler de “artık yeter” deyip Solda Birlik Grubu olarak bir araya gedik! Bu grubun oluşumunda bir fikir var yoldaşlar, kurucumuz M. Kemal Atatürk’ten, Devrimci Deniz Gezmiş’ten, Halkçı Ecevit’ten bizlere miras kalan fikirler!

Solda Birlik, haksızlıkların son bulması, örgüt emekçilerinin hak ettikleri değeri görmesi, sol değerlerin yerelde ve genelde en azından kendi partimizde hakim kılınması ve sizlerin sesi olabilmek için bir araya geldi! Aslında sadece bir kıvılcımız, sizlerle bir yangına dönüşeceğimizin bilincinde ve kararlılığındayız!

Eğer siz de bizim gibi düşünüyorsanız, siz de bizim gibi sol değerlerin ilk önce ilçemizde hakim kılınmasını istiyorsanız gelin, Solda Birlik Grubu olarak yanımızda saf tutmanızı istiyoruz. Birlikte olup, sol değerlerin unutulmadığını, unutulmayacağını gösterelim. Yeryüzü ‘aşkın yüzü’ olana dek mücadeleye devam edelim yoldaşlar, korkmadan yüzüne tükürerek celladın…

CHP SOLDA BİRLİK GRUBU –BEYLİKDÜZÜ ADINA

Aydın ŞAVLUK – Mali Müşavir – CHP Kumburgaz eski Belde Başkanı, Beylikdüzü eski İlçe Yöneticisi ve Grup Sözcüsü

Ali DALGIN – Avukat – CHP Beylikdüzü eski İlçe Sekreteri

Oğuz Reşit BORUCU – Siyaset Bilimci – CHP Beylikdüzü eski İlçe Sekreteri

Hançer Tümer ALDOĞAN – CHP Beylikdüzü eski İlçe Yöneticisi

İsmail ZEYBEK – Eğitimci ve İş adamı

Gülderen PAMİR – Yazar ve Çevirmen

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa