SON DAKİKA

Haber Ekspress

BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ

BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ
Bu haber 19 Ocak 2022 - 12:39 'de eklendi.

BÜYGİAD Bir İlki Daha Gerçekleştirdi!

BÜYGİAD (Büyükçekmece Genç Girişimci İş Adamları Derneği) düzenlediği Hayati İnanç ile Söyleşi programıyla Büyükçekmece’de ses getirdi. Programa gösterilen muhteşem ilgiyle salon dolup taşarken BÜYGİAD Başkanı M. Mustafa Karayün yaptığı konuşmayla ilgi odağı oldu.

Şehit Şirin Diril Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda düzenlenen Hayati İnanç ile Söz Arasında Bir Sohbet programı büyük ilgi gördü. ‘Can Veren Pervaneler’ isimli söyleşiyle İnanç, sevenlerini ve dinleyicilerini hem güldürdü hem de düşündürdü.

Büyükçekmece Genç Girişimci İş Adamları Derneğinin düzenlediği programda salon dolup taşarken, başta Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Özel olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, siyasi parti ilçe başkanları, dernek başkanları ve muhtarlar katıldı.

Büyükçekmece’de Bir İlki Daha Gerçekleştirdik

Program açılışında yaptığı konuşmayla ilgi çeken BÜYGİAD (Büyükçekmece Genç Girişimci İş Adamları Derneği) Başkanı M. Mustafa Karayün; “Değerli katılımcılar, kıymetli hazirun hepinizi selamların en güzeli olan Allah’ın selamı ile selamlıyorum Bizleri yokken var eden yediren içiren Yüce Rabbimize Hamdolsun, Kâinatın Efendisi Sevgili Peygamberimize Salât ve Selam olsun, Rahmet ve Mağfiret hepinizin üzerine olsun. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Büyükçekmece’de bir ilki daha gerçekleştirerek Hayati İnanç hocamızı sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor, kıymetli hocamıza sağlıklı huzurlu uzun ömürler diliyorum. Bu vesile ile uzun bir vakittir covid tedavisi gören Ahmet Şimşirgil hocamıza da Yüce Rabbimden Şafi ismi hürmetine Şifa nasip eylemesini niyaz ediyorum.

Biz Kocaman Bir Aileyiz

Bizler Büyükçekmece Genç Girişimci İşadamları Derneği olarak ilçemizin dertleriyle dertlenmeye, yaşadığımız şehre değer katmaya, çıkarsızca, komşularımıza hizmet etmeye adanmış bir gurubuz, bir avuç genciz diyemiyorum çünkü koskocaman bir aileyiz. Ticaretinde düzgün, ahlaklı, özü sözü bir, Ahilik kurallarını kendine düstur edinmiş bir esnaf topluluğuyuz. Hayırda bir adım geri durmayan tevazu sahibi, Genç kardeşlerinin projelerine değer veren, yatırım yapan, onları üretim sahnesine çekmeye çalışan kardeşleriniziz.

Günü Kurtarmak İçin Çalışmıyoruz

Geleceğimizin üretimde olduğunun, her alanda katma değeri yüksek ürünler üretebilmenin ne kadar büyük bir güç olduğunun farkındayız. Dünyaya nizam veren markalar büyütmemiz gerektiğinin, ilimde, fende, edebiyatta ve maneviyatta önde yürümemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Mücadelemiz, köklerimizden gelen dünya devleti ufkunun gereklerini yerine getiren bir nesil için. Maneviyatı yüksek devlet adamları, hayalleri ve ufku geniş bilim insanları, memleket şuuruyla çalışan İş insanları yetiştirmekten başka çaremiz olmadığını biliyoruz. Çalışmalarımızla siyaset devşirmek için değil, sorumluluk aldığımız kurumumuzda yapmamız elzem olan faaliyetler üzerine kafa yoruyoruz. Günü kurtarmak için çalışmıyoruz, biliyoruz ki attığımız her adımın izi geleceğe yol gösterecek. Teknolojik fabrikaların temellerini bu günden atıp, neslimizi gelişime açık, bir adım ötesini hayal edebilecek donanımda yetiştiriyor, dünyaya hükmedebilecek gücün köklerinde olduğunu unutmamaları için ilmek ilmek işliyoruz.

Gençlerimize Z Kuşağı Değil Asım’ın Nesli Diyoruz

Şunu söylemeliyim ki bizler genç kardeşlerimize inanıyor ve güveniyoruz, onlarında kendilerine inanmalarını ve güvenmelerini bekliyoruz. Geleceğimizin mimarı olan bu memleketin evlatlarını Z kuşağı diye ötekileştirmeye kalkanlara tevessül etmiyor, onlara Z kuşağı değil Asım’ın nesli diyoruz. Ne diyordu Akif, “Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek.” Sizlere sesleniyorum gençler. O günün cephesi Çanakkale’ydi fakat bu günün cephesi, teknoloji, bilim, ilim. Kendinizi sıratı müstakim üzere düşmanınızın silahıyla silahlanarak donatın. Lisan öğrenin, zanaat öğrenin, sanat öğrenin. Yüreğinizdeki imandan aldığınız güç ile topluma fayda üretin. Sizden muradımız budur” diyerek konuşmasını Neyzen Tevfik’in ‘Anladın mı?’ şiirini okuyarak bitirdi.

Hayati İnanç Vasiyet Etti

Söyleşide eğitim, teknoloji, bilim, Türk geleneklerini ve ölüm konularını işleyen Hayati İnanç, vasiyetini açıkladı. Vasiyetinin kendi internet sitesinde paylaştığı 5 tane kitaptan oluştuğunu belirten İnanç, bu kitapların salondaki dinleyiciler tarafından okunmasını istedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa