SON DAKİKA

Haber Ekspress

Bölge şampiyonları Arev’den çıktı

Bölge şampiyonları Arev’den çıktı
Bu haber 01 Ağustos 2019 - 13:34 'de eklendi.

AREV Okulları Fen Lisesi Türkiye genelinde bir başarıya imza atarak YKS (Yükseöğretim Kurumları Seçme) sınavında derece aldı. Okul öğrencilerinden Barış Cankat, Beylikdüzü ve Bölge 1.si aynı zamanda Türkiye 216.sı olma başarısı gösterdi.

AREV Okulları Fen Lisesi’nde lise hayatını tamamlayan ve YSK sınavında büyük bir başarı gösteren Barış Cankat’ın yanı sıra kurumda eğitim alan öğrencilerin %40 gibi bir oranı ile 10 bine girdi. AREV öğrencileri aldıkları derece ve puanlarla Boğaziçi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Medipol Tıp ve Türkyie’nin önde gelen üniversitelerine girmeye hak kazandı.

”En büyük amacımız üniversite kurmak”
AREV Vakfı Başkanı Vehbi Orakçı, eğitim olanaklarını gelecek nesiller için seferber edeceklerini ifade ederken, okul bünyesinde açacakları yurt binası hakkında da bilgiler verdi; Arev Okullarını kurarken bir hedefimiz hayalimiz vardı. Bu güne kadar yüzlerce binlerce çocuğumuza eğitim vererek onların kalplerine dokunduk. Eğitim hedeflerimizi büyüttük. Şu anda en büyük idealimiz bir üniversite kurmak. Erzurum’da ilk ve orta okulumuzu açtık. Şu an öğrenci yurdumuzun inşaatı devam ediyor. Öğrenci yurdumuzda aşevi, konferans salonu ile birlikte 100 yataklı bir konaklama alanı olacak. Onu da önümüzdeki sene hizmete sokacağız. Anadolu’dan imkan bulamayan çocuklarımızı burada ağırlayacağız. Yarınlarımız için, vizyonel, lider bir nesil için eğitim yatırımlarımızı devam ettireceğiz.

”İz bırakan nesiller”
Orakçı, AREV Okulları olarak gelecek hedeflerini ve misyonundan bahsederken; ”Okulumuzu açarken ‘iz bırakan nesiller’ hedefi ile yola çıktık. Bilimde, sanatta, sporda, kültürde, iş hayatında iz bırakan nesiller. Bu yıl yapılan YKS sınavında da hem Türkiye’de hem bölgemizde çok güzel bir sonuç olduk. Bu açıdan mutluyuz. Çünkü inandığınız zaman zorulukları başarmak daha kolay oluyor. Biz de AREV okulları olarak öğrencilerimizle, hocalarımızla ve İlhan hoca gibi dershane kültürünü iyi bilen bir yöneticimizle çocullarımızı tüm zorluklara rağmen bu başarıya getirdik” ifadelerini kullandı.

”Yönetmelikleri değiştirdik”
Belediye başkanlığı döneminde de eğitim için önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Orakçı; ”Biliyoruz ki eğitim merhumu her zaman söylüyorum bugün değil 90’lardan beri söylüyorum. 90’lı yıllarda Kavaklı İlköpretim Okulunda, bir yıl boyunca öğretmenlik yaptım. Maaşı okula bağışladım çünkü ihtiyaç vardı. Okul aile birliğimize her zaman katkı sunduk. Daha sonra da bütün eğitim hizmetlerimizi belediye başkanı olduğumuz dönemde elimizdeki yetki ve imkanlarla İstanbul’da ve Türkiye’de en büyük katkı yapan hizmetkar vasfımızla Beylikdüzü’ne sunduk. Biz Yaşar Acar Fen Lisesi’nin yapmaya karar verdiğimizde Türkiye’de sınırlı sayıda fen lisesi vardı. Biz yapmaya karar verdiğimizde bize yapamazsınız yönetmelik var dediler. Kadıköy’de bir tane fen lisesi var ikinciyi açamazsınız dediler. Biz de dedik ki kanun mu değil, yönetmelik değişebilir. Bağışçımızı bulduk, fen lisemizi yaptık. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a giderek, bakanlığa giderek mevzuatı değiştirdik” şeklinde konuştu.

”Eğitim panzehirdir”
Eğtimin önemini ”Eğitim bütün kötülüklerin panzehiridir” şeklinde vurgulayan Orakçı, konuşmasına şu ifadelerle devam etti; ”Eğitim bizim için her zaman birinci sırada oldu. Allah ömür verdiği sürece de her zaman yine birinci sırada kalacak. Çünkü biz şunu biliyoruz; eğitim panzehirdir. Eğitim, yolsuzluğun, yoksulluğun, cahilliğin, bilgisizliğin panzehiridir. Bunun içinde kaliteli eğitim gerekmektedir. İdealist bir eğitim sistemi ile hareket ederseniz tüm güzellikleri çocuklara aşılarsınız”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa