SON DAKİKA

Haber Ekspress

Bozkırın Çocuklarının Ruhunu Yaşatacağız

Bozkırın Çocuklarının Ruhunu Yaşatacağız
Bu haber 25 Mart 2022 - 12:05 'de eklendi.

Bozkırın çocuklarının

Ruhunu yaşatacağız

İstanbul’da faaliyetine başlayan ve kısa zaman içinde bölgenin en aktif platformlarından biri haline gelen Büyük İç Anadolu Platformu Kurucu Başkanı Mehmet Yalım, faaliyetlerini ve kuruluş amacını gazetemize anlattı. Bizler Bozkır’ın çocuklarıyız diyerek söze başlayan Yalım “Nerede Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Eskişehir, Çankırı, Sivas, Ankara diye düşünüyordum. Arkadaşlarımızla bir araya geldik ve platformumuzun ilk fitilini ateşledik” açıklamasında bulundu.

 

Bu toprakları iyi anlamak zorundayız

Açıklamalarına kuruluş aşaması ve platformun felsefesini anlatan Yalım “İstanbul çok büyük bir kent. Bu şehir birçok dünya ülkesinden çok daha büyük bir nüfusa sahip. İstanbul’da birçok dernek ve platform mevcut ancak bizler İç Anadolu ruhunun tam olarak yansıtılabildiği bir oluşuma şahit olmadık. Örneğin bir Karadeniz Derneği yada platformuna baktığımızda nasıl bir sahiplenme ve yardımlaşmanın olduğunu hepimiz görüyoruz. Bizler tarihin en büyük medeniyetlerinin yaşadığı toprakların çocuklarıyız. İnsanlar birlik olma fıtratı ile yaratılmıştır. Ben şu ana kadar birlik olma arzusunu çokça hissetmiş bir kişiyim. Nerede Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Eskişehir, Çankırı, Sivas diye hep düşünüyordum. Arkadaşlarımızla bir araya geldik ve platformumuzun ilk fitilini ateşledik” dedi.

Cumhuriyet ateşi bu topraklarda yanmıştır

Tarihin en önemli medeniyetlerine ev sahipliği yapan bir bölgenin daha güçlü temsil edilmesi gerekir diyen Büyük İç Anadolu Platformu Başkanı Yalım “Unutulmasın ki Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu bu topraklarda yaşamlarını sürmüş iki büyük Türk Devleti’dir. Sonrasında Osmanlı yine bu topraklarda tarihe damga vurmuştur. Anadolu Birliği bu topraklar üzerinde kurulmuştur. Sonrasında ilk bağımsızlık kongresi Sivas’ta yapılmıştır ve Ankara başkent olarak belirlenmiştir. Yani Cumhuriyet’te İç Anadolu’dan başlatılmıştır. Bu kutsal ve medeniyetin beşiği olan toprakların çocuklarını birleştirmek elbette bu topağa sevdalı olan bizlere düşüyor. Bizler tüm Türkiye’de ki kardeşlerimizi bu platforma bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Toplumun tüm kesimleri ile beraberiz

Açıklamasında son olarak dernek ve platformların siyasallaşması konusuna değinen Yalım “Bu konu bizim için çok önemli. Bizler ilk iş olarak Büyük İç Anadolu Platformu dedik. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan, siyasi olarak bir ayrım gözetmeden yola çıktık. Platformumuzun amacı bölge kültürünü yaşatmak ve bozkır ruhunu diri tutmak. Bizim insanımız memleketini, devletini sever. İç Anadolu insanından tarih boyunca bölücü çıkmamıştır. Çok yakın zamanda eğitim ve kültür faaliyetlerimiz hayata geçecek. Çok büyük faaliyetlere imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Şu anda neredeyse her gün muhtarlarımızla, müftülerimizle, emniyetimizle, milli eğitim camiası ile iletişim halindeyiz. Onların fikirlerini alarak yolumuza devam edeceğiz.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa