SON DAKİKA

Haber Ekspress

Bozkurt, Belediyeyi borç batağına itiyor

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un, belediyeden hakedişleri olan firmaların alacaklarını vermemek adına ticari ayak oyunlarıyla ‘kamu yararına hesap’ açması ve bu şekilde icrayı engelleme çabası ‘elinde patladı’.

Bozkurt, Belediyeyi borç batağına itiyor
Bu haber 02 Temmuz 2020 - 19:57 'de eklendi.

35 milyon zarar ettirdi

Esenyurt Belediyesi’nden alacağı olan firmalara ödememe yapmamak için açtığı ‘kamu yararına hesap’ geri tepti. İcrayı önlemek adına açılan hesaplarda, farklı hareketler tespit edilince, kamu yararına olmadığı resmi olarak tescillendi. Başkan Kemal Deniz Bozkurt, şu ana kadar belediyeyi 35 milyon lira zarar ettirirken, yıl sonuna kadar bu zararın 70 milyon civarında olacağı tahmin ediliyor.

Evdeki hesap çarşıya uymadı

Kemal Deniz Bozkurt’un ‘kamu yararına hesap’ diye adlandırdığı ve icra işlemi yapılamaz olarak gösterilen hesaplar yargıya taşındı. Mahkemenin atadığı bilirkişi, hesaplarda kamu yararına olmayan 48 farklı kalem tespit edince, yaptıkları oyun ellerine yüzlerine bulaştı. Mahkeme kararıyla ‘kamu yararına hesap’ olmadığı belirlenen hesaplara icra konulması konusunda İcra Daireleri ise farklı bir tavır sergileyerek, icra işlemi yapmadı ancak bu konunun da yakında yargıya intikal edeceği ve görevi kötüye kullanma davası açılacağı belirtildi.

Borçlar ödenmiyor da paralar nereye gidiyor?

Firmaların hakedişleri konusunda bir açık bulamayan belediye, firmaların alacaklarını kabul etmesine rağmen, ödeme yapmamak için ayrı bir hesap açması ayrı bir skandal olarak değerlendirilirken, 15 aylık süreçte Esenyurt’a bir çivi çakmayan Kemal Deniz Bozkurt’un bu paraları ne yaptığı merak konusu oldu. Yandaş müteahhitlere para aktarıldığı iddiaları kulislerde konuşulurken, ‘Esenyurt’u rantan kurturacağım’ diyen başkanın sözleri havada kaldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa