SON DAKİKA

Haber Ekspress

Büyükçekmece protokolü KAİDER’in kaz ziyafetinde buluştu

Büyükçekmece Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği (KAİDER) Büyükçekmece ilçe protokolünü, Kars, Ardahan ve Iğdır yöresine özgü olan meşhur kaz eti ziyafetinde ağırladı. Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede ayrıca Sarıkamış’ta on binlerce askerimizin donarak şehit olduğu elim olayın 104. yıldönümü dolaysıyla tüm şehitlerimiz için dua okutuldu.

Büyükçekmece protokolü KAİDER’in kaz ziyafetinde buluştu
Bu haber 25 Aralık 2018 - 17:18 'de eklendi.

Protokol bir arada

Büyükçekmece Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği (KAİDER), geleneksel olarak düzenlediği ‘Kaz ziyafeti’ etkinliğinde Büyükçekmece ilçe protokolüyle bir araya geldi. Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de katıldığı yemeğe ilçe daire müdür ve amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bürokrat, yargı ve iş dünyasının yanı sıra eğitim camiasından davetliler katıldı.

Tam not aldılar

Büyükçekmece Mimaroba Atatürk Parkı içerisinde yer alan Yelken Restaurant’ta gerçekleşen geleneksel kaz yemeği buluşmasında misafirler Kars yöresine özgü pişirilen kaz etini çok beğendiklerini belirttiler. Ziyafete gelen misafirlerini kapıda karşılayan Dernek Başkanı Burçay Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, konuklarla yakından ilgilenerek davetlilerden tam not aldılar.

Yıldız: Hemşehrilerimizi tek çatı altında toplayacağız

Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede konuşan KİADER Başkanı Burçay Yıldız, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Dernek olarak Büyükçekmece’deki 25 bin civarındaki Kars, Ardahan ve Iğdırlı hemşehrimizi tek çatı altında toplamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürümüzü yaşatmayı ve hemşehrilerimizle ilçe protokolü arasında köprü olmayı arzu ediyoruz. Yunus Emre’nin dediği gibi biz de diyoruz ki: Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz. Birlik ve beraberlik her şeyin ilacıdır. Bir masa etrafında toplanabilmeyi rekabet ederek değil, paylaşarak büyümeyi, sürtüşerek değil anlaşarak hareket etmeyi, ‘Birlikten güç doğar’ demeyi ilke edinmiş tüm Kars, Ardahan ve Iğdırlı hemşehrilerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Sarıkamış şehitleri için dua okutuldu

Kars’tan özel sipariş ile gelen ve özenle hazırlan kazlar, Kars, Ardahan ve Iğdır’ın tarihini anlatan sinevizyon eşliğinde konuklar tarafından afiyetle yenildi. Geleneksel bir hal alan yemeğe katılan konuklar, lezzetine hayran kaldıkları Kars’a özgü kaz yemeğini çok beğendiklerini ifade ederek dernek yönetimine kendilerine böyle bir lezzeti tattırdıkları için teşekkür ettiler. Gecede ayrıca Sarıkamış’ta on binlerce askerimizin donarak şehit olduğu elim olayın 104. Yıldönümü dolaysıyla Büyükçekmece İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ tarafından Sarıkamış şehitleri ve tüm şehitlerimiz için de dualar okundu.

Kaz yemeği Kars’ta liste başı

Kars iline özgü yöresel kaz yemeği her dönemde büyük ilgi görüyor. Tandırda asılarak pişirilen kaz, kaz yağından pişirilen bulgur pilavı ile servis ediliyor ve kar yiyen kazın eti daha lezzetli oluyor. Ayrıca kaz eti Kars’ta ayazda tuzlanarak kurutulduğu için ayrı bir lezzet kazanıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa