SON DAKİKA

Haber Ekspress

Büyükçekmece’de 19 Mayıs’ın 100. yılına yakışan kutlama

Büyükçekmece’de 19 Mayıs’ın 100. yılına yakışan kutlama
Bu haber 20 Mayıs 2019 - 12:51 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediyesi Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı anısına 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında hafızalara kazınacak etkinlikler düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayan Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı sebebiyle düzenlenen korteje binlerce Büyükçekmeceli katılırken, gecenin sonunda gerçekleşen havai fişek gösterisi ile 19 Mayıs coşkusu zirve yaptı.

19 Mayıs Meşalesi yakıldı

Büyükçekmece’de iki gün süren kutlamalar kapsamında farklı spor branşlarında “Milli Mücadele Turnuvası” düzenlendi. Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen programda turnuvalarda dereceye girenlere ve ulusal – uluslararası spor müsabakalarında başarı elde eden sporculara ödülleri takdim edildi. Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve gençliğin Ata’ya cevabının okunmasının ardından Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece gençliği ile birlikte “19 Mayıs Meşalesini” yaktı.

İftar sofraları “100” şeklinde sıralandı

Ezanın okunmasıyla birlikte ise vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.  Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı sebebiyle iftar sofraları stada “100” şeklinde sıralandı, binlerce kişi hep birlikte orucunu açarak Ramazanın ruhunu paylaştı. “100” şeklinde sıralanan iftar sofraları ise havadan görüntülenerek vatandaşlara görsel bir şölen sunmanın yanı sıra unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı.

Havai fişek gösterisi nefesleri kesti

İftar sonrasında binlerce vatandaş kortej yürüyüşü için bir araya geldi. Atatürk Spor Kompleksi önünde toplanan vatandaşlar Başkan Akgün ile birlikte meşale ve bayraklarla belediye binasına yürüdü. Onlarca metre uzunluğundaki bayrakla yürüyen vatandaşlar, belediye binası önüne gelerek yürüyüşlerini tamamladı. Yaklaşık 8 kilometrelik güzergahta gerçekleşen korteje binlerce Büyükçekmeceli Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile katılırken, 400 metre uzunluğundaki Türk bayrağını ise Büyükçekmece gençliği taşıdı. Büyükçekmece Belediyesi önünde son bulan kortejin ardından düzenlenen havai fişek gösterisi meydanı dolduran binlerce kişi tarafından büyük hayranlık ile izlenirken, 19 Mayıs coşkusu adeta zirve yaptı.

“Görevimiz Cumhuriyetimizi layık olduğu noktaya getirmektir”

Görevlerinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin layık olduğu noktaya getirilmesi olduğunu ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bugün Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı 100’üncü yılı kutluyoruz. Bugünleri bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatanın ve onların kurduğu Cumhuriyetin korunması için ömrünü feda eden bütün şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun. Bundan sonra da bizim asli görevimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu aydınlık yolda yürüyerek demokrasimizi, hukukumuzu, adaletimizi, eğitimimizi, kültürümüzü, sanatımızı, ekonomimizi çağdaş medeniyet düzeyine yükseltmek, Avrupa standartlarına yükseltmek ve Cumhuriyetimizi layık olduğu noktaya getirmektir” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa