21:51 - Tarihe yön veren eserler Arete’nin 16. yıl sergisinde
18:51 - Atilla Taş’tan Erol Köse’ye: Hakkımı helal etmiyorum, ateşin bol olsun
00:49 - Savaş bataklığındaki ülkelere Erdoğan’dan “akıllı olun” mesajı
14:16 - Evine giren hırsızın aklını aldı! O anlar saniye saniye kamerada
00:31 - Bahçeli’den “Jeopolitik Kırılma” Uyarısı: “Beyrut Düşerse Bölge Sarsılır”
Ümraniye Belediyesi; gençlerin milli ve tarih şuurunu geliştirmek amacıyla gençleri Çanakkale’ye götürdü. İki haftada 5 bin Ümraniyeli gencin Çanakkale’ye götürüldüğü etkinlikte, gençler rehberler eşliğinde bölgeyi gezerek, atalarını yâd etti. Başkan İsmet Yıldırım, “Amacımız; gençlerin gelecekte ailelerine ve topluma faydalı, milli şuur ve bilinci taşıyan bireyler olmalarına katkı sağlamaktır” dedi.
Ümraniye Belediyesi, gençlere yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu çerçevede Ümraniyeli gençler, Milli Mücadele’nin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale’ye götürüldü. Tur programı çerçevesinde gençler; Eceabat’tan geziye başlayarak, Çamburnu Kalesi, Ağadere Şehitliği, Değirmenburnu Tabyası, Kilitbahir Köyü, Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Havuzlar Şehitliği, Muharebe Bölgesi, Soğanlıdere Vadisi, Soğanlıdere Şehitliği, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı’nı ziyaret etti. Gezi süresince rehberler, gençlere detaylı bilgiler aktararak soruları yanıtladı. İki haftada 5 bin Ümraniyeli gencin Çanakkale’ye gönderildiği etkinlikte Başkan İsmet Yıldırım, haftanın belirli günleri düzenlenen Çanakkale gezisine gidecek olan gençleri bizzat yolcu etti.
Başkan İsmet Yıldırım geziyle ilgili yaptığı açıklamada, “Ümraniye Belediyesi olarak gençlere yönelik önemli çalışmalar yürüten belediyelerin başında yer alıyoruz. Bunlardan biri de yılın belirli zamanlarında düzenlediğimiz Çanakkale gezileri. Bu turlar, gençlerimizin tarih bilincinin gelişmesine yardımcı oluyor. Ülkemizin ne kadar zor koşullarda kurulduğunu gençlerimiz gidip yerinde görüyor. Amacımız; gençlerin gelecekte ailesine ve topluma faydalı, milli şuur ve bilinci taşıyan bireyler olmalarına katkı sağlamaktır” dedi.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.