SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÇATALCA ALAİYE ŞEHİTLERİMİZİ ANDI

Birinci Balkan Savaşı sırasında Çatalca’ya kadar ulaşan düşman kuvvetlerine karşı kahramanca mücadele edip, vatan ve bayrak uğruna şehit olan Alaiye Taburunun 657 Kahraman Mehmetçiğin 111’inci şehadet yıl dönümlerinde Çatalca’da anıldı

ÇATALCA ALAİYE ŞEHİTLERİMİZİ ANDI
Bu haber 17 Kasım 2023 - 22:45 'de eklendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda sabah saatlerinde başlayan anma programları, protokolün ve ilçe halkının meydandaki yerini almasıyla başladı. Çelenk sunumu sonrası, saygı duruşu gerçekleşti ve saygı duruşunun bitimine müteakip dünyanın en muhteşem milli marşı İstiklal Marşımız gür bir sesle söylendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasından sonra anma programında okunan ‘’Bayrak Şiiri’’ meydanda anma programına katılan protokolde ve halkta oldukça duygusal anlar yaşattı. Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan günün anısına Başkan Mesut Üner’e plaket verip, Alaiye Şehitlerinin aziz hatıralarını Çatalca’da yaşattığı için teşekkür etti.

ALAİYE ŞEHİTLERİ ALİPAŞA CAMİİ’NDE DUA’LAR İLE YAD EDİLDİ

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen anma programı sonrası, programa katılan ilçe protokolü ve ilçe halkı oldukça yoğun katılımla Cuma Namazı öncesi ilçedeki tarihi Alipaşa Camii’nde toplandı. Tarihi camide tüm şehitlerimiz, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Dua’lar ile yad edildi. Cami çıkışı vatandaşlara ikramlar yapıldı.

BAŞKAN MESUT ÜNER; ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Gün boyu devam eden Alaiye Şehitlerimizi anma programı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Mesut Üner; ‘’Çatalcamız jeopolitik konumu itibariyle yüz yıllar boyunca tarihin her döneminde önemli rol almıştır. İlçemizin dünya şehri istanbul’un Avrupa’ya açılan kapısı olması bu önemi daha da arttırmıştır. İstanbul’un en büyük yüz ölçümlü ilçesi Çatalcamızın her bir karışında kahramanlık destanları yazan şehitlerimizin kanı bulunmaktadır. Ne güzel ifade etmiş atalarımız; “Şehitler  vurulunca değil, unutulunca ölür.” Bugün bir kez daha yine Çatalcamızın kahramanlarını yani Alaiye Şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunduk. Tam 111 yıl önce Edirne’den İstanbul’a doğru ilerleyen gözü dönmüş ve güzargah üzerinde her türlü vahşeti yaşatan düşman kuvvetleri, artık Çatalcamıza kadar gelmişlerdi. Şanlı tarihimiz 1912-1913 yıllarını gösterdiğinde Kahraman Türk Ordumuz, kahramanca ve destansı bir mücadele verip, Çatalcamızın tümünü kurtarıp zafere ulaşmıştı. Çatalcamızda ki bu destansı mücadelemiz ve zaferimiz, kahramanlık destanlarımızın yazıldığı Çanakkale Zaferimiz ve Kurtuluş Savaşımızın müjdecisi olurken, adeta Cumhuriyetimizin temelleri ilçemizde atılmıştır. İstanbul’un önemli giriş kapısı olan Çatalcamız, 17 Kasım Çatalca savaşları o tarihte ki kazanılan tek savunma savaşı olmuştur. Başta Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Alaiye şehitlerimizle birlikte bu vatan için canını hiçe sayan tüm kahraman şehitlerimize rahmet, minnet, sevgi ve saygıyla yad ederken, tüm kahraman gazilerimize bir ömür boyu sağlık ve mutluluk dolu güzel bir ömür diliyorum. Kahraman şehitlerimiz asla unutulmayacak. Zira şehitler ölmez vatan bölünmez. Vatan size minnettar.’’ dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa