SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÇATALCA’DA NAKKAŞ’LI EYÜP PEHLİVAN’A TARİHİ VEFA

Çatalca Belediyesi geleneksel yağlı güreşlerine Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner tarafından bu yıl 1908 yılında başpehlivan olan Çatalca Nakkaş mahalleli Eyüp pehlivanın adı verildi.

ÇATALCA’DA NAKKAŞ’LI EYÜP PEHLİVAN’A TARİHİ VEFA
Bu haber 12 Ağustos 2023 - 15:03 'de eklendi.

Çatalca Belediyesi Nakkaş’lı Eyüp Pehlivan Geleneksel Yağlı Güreşleri organizasyonu Nakkaş mahallesinde başladı. Eyüp Başpehlivan mezarı başında dualarla kabri başında ziyaret edildikten sonra ilçe protokolü, sporcular, Eyüp Başpehlivan’ın torunları, akrabaları, mahalle halkı ve basın mensuplarının katılımıyla yemek programı organize edildi.

Çatalca Belediyesi Nakkaş’lı Eyüp Pehlivan Geleneksel Yağlı Güreşleri organizasyonuna 662. Tarihi Edirne Kırkpınar Başpehlivan’ı Yusuf Can Zeybek, ile diğer dualı çayırların marka isimleri başpehlivanlar; Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Taş, İsmail Balaban, Osman Aynur, Ertuğrul Dağdeviren, Recep Kara ve Abdullah Güngör gibi değerli isimler dualı çayırda ter döktü.

ÇATALCA’DA GÜREŞ AĞASI YİNE DEĞİŞMEDİ

Çok çekişmeli geçen güreşlerde güreş ağası ihalesi yine Şeref Tatlı tarafından kazanıldı.  Başpehlivan Mustafa Taş, tüm rakiplerine dualı çayırı dar ederek günün zafer kazanını oldu.

ÜNER PEHLİVANLARI TEBRİK ETTİ

Organizasyon sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Üner; “Bu yıl Çatalca Belediyesi yağlı güreşlerimize Nakkaş’lı Eyüp Başpehlivanımızın ismini verip, organizasyonumuzun merkezine vefamızı konumlandırdık. Ülkemizin dört bir yanından yoğun bir katılım sağlanması bizleri oldukça onurlandırdı. Günü zaferle tamamlayan Mustafa Taş kardeşimi ve dualı çayırımıza terini döken tüm pehlivanlarımızı yürekten tebrik ederim. Ayrıca yeniden güreş ağamız olan Şeref Tatlı’yı kutlar, yağlı güreşlerimize destekleri için çok teşekkür ederim. Çatalcamıza kazandırmaya durmaksızın ilk gün ki aşkla devam edeceğiz. Hayırlı olsun’’ dedi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa