SON DAKİKA

Haber Ekspress

Çatalcalı Mutluysa Hepimiz Mutluyuz

Çatalcalı Mutluysa Hepimiz Mutluyuz
Bu haber 13 Nisan 2022 - 1:36 'de eklendi.

Çatalcalı mutluysa

Hepimiz mutluyuz

Kültürel ve Sosyal etkinlik denildiğinde akıllara artık Çatalca Belediyesi geliyor. Birçok festival, tiyatro akademileri, uluslararası korolar, yarışmaları ile bir kültür şehri olma yolunda ilerleyen Çatalca’yı Kültür ve Sosyal İşlerden sorumlu Meclis Üyesi Tuba Uzun ile konuştuk. Yaklaşık üç sene içinde kültür etkinlikleri anlamında çağ atladıklarını belirten Uzun “Önümüzde yapacak çok işimiz var. Başkanımız Mesut Üner’in bize desteği tam.  Çatalca’ya hizmet etmek, insanların yüzlerini biraz olsun güldürebilmek bizim için en büyük gururdur” dedi.

Çatalca akademi olma yolunda ilerliyor

Yaklaşık 3 yıllık süreç içinde büyük projelere imza attıklarını belirten Tuba Uzun “Göreve geldiğimiz günden bu yana aslında bu işi toparlamak çok kolay olmadı. Çatalca’da kültürel anlamda bir çalışma vardı ancak çok büyük eksiklikler de mevcuttu. Örneğin tiyatro akademisini planladık ve mahallelerde tiyatro gösterilerimize başladık. İlkokullar, ortaokullarda oyunlar sergiledik. Bizim için tiyatro çok önemli. Türk Sanat Müziği koromuz yıllardır yoktu. Hızlı bir şekilde araştırma yaptık ve TRT Sanatçısı Cengizhan Sönmez yönetiminde bir koro kurduk. Bunun yanında Türk Halk Müziği koromuzu akademisyen Mehmet Şerif Aydın şefliğinde organize ettik. Şu an iki koromuzda ülkenin her noktasında konser verecek seviyede. Bu noktada bazı belediyelerimizle işbirliği yaparak destek olmaya hazırız” dedi.

Çocuklara unutulmayacak bir yaz yaşatacağız

Açıklamalarına çocuklar özelinde devam eden Uzun “Çocuk şenliğimizi Çatalca Halkı ile buluşturduk. Şimdi çocuk şenliğimizi sömestr zamanında yapacağız. Yaklaşık 1 hafta sürecek bir etkinlik olacak. Bu konsept te tüm çocukların sevdiği “Rafadan Tayfa” ekibini ilçemize getireceğiz. Çocuk şenliğimizde tiyatro gösterilerimiz olacak. Bu tiyatro gösterilerinde dışarıdan oyun almayacağız, tamamı Çatalca vatandaşlarının oynadığı oyunlar olacak. Yıllardır devam eden Erguvan Festivalimizi bu sene başkanımızın talimatı ile çok daha kapsamlı yapacağız. Ağustos’un 26’sında festivalimiz başlıyor. Bu festivalde çok daha farklı bir tarzda yapacağız. “Colorap” diye bir rap organizasyonumuz olacak. Festival kapsamında daha önce görmediğiniz birçok etkinlik olacak. O ses Çatalca yeniden yapılacak” açıklamasında bulundu.

“Babafest” patentli Çatalca ürünüdür

Çatalca’nın İstanbul’un birçok ilçesine göre çok farklı etkinlikleri olduğunu belirten Tuba Uzun “Her sene Anneler Günü yapılıyor ancak Babalar Günü etkinliği yapılmıyordu. Biz Akalan’da ki mera alanımızda bunu geçtiğimiz yıl ilk defa yaptık. “Baba Fest” ismini verdiğimiz etkinlik çok tuttu ve başkanımız bu festivalin ısrarla devam etmesini istedi. 10.000’lerce insan festivale akın etti. Festival kapsamında uçurtma etkinlikleri, tavla turnuvaları düzenledik. Bu sene futbol konseptini de işin içine ekleyeceğiz. Baba fest’te müzik günleri yapacağız. Türk Halk Müziği sanatçımız Mehmet Şerif Aydın’ın babalara özel bir konseri olacak” diyerek devam etti.

Her mahallenin festivali ayrı olacak

Her mahallenin kendine özgü bir kültürü ve özelliği olduğunu söyleyen Uzun “Geçtiğimiz yıl sünnet şenliğimizi Karacaköy Mahallemizde gerçekleştirdik bu sene Ormanlı Mahallemizde olacak. Konsept olarak gündüz Pirinç Festivali, akşamına ise sanatçı Ümit Yaşar eşliğinde pirinç festivalimizi gerçekleştireceğiz. Ardından Çanakça Mahallesi’nde keşkek festivalimiz olacak. Yol boyunca kazanlar kaynayacak ve Çatalca Halkı ile muhteşem bir organizasyona imza atacağız. Hıdırellez kapsamında büyük bir piknik düzenleyeceğiz. Burada Kobra Murat isimli kardeşimiz bizimle beraber olacak” dedi.

Kardeşlerime teşekkür ederim

Açıklamasının son bölümünü çalışma arkadaşlarına ve ekibine ayıran Tuba Uzun “Biz çok büyük etkinliklere imza atacağız. Çatalca Halkı pandeminin tüm olumsuz etkilerini üzerinden atacak. Ben tüm çalışmalar için kardeşlerim dediğim çalışma arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. İnanın bana emekleri çok büyük. Birçok şeyi ben onlardan öğrendim ve halen öğrenmeye devam ediyorum. Bizim en büyük destekçimiz Mesut Başkan. Saatlerce toplantılar yapıyoruz, konuşuyoruz. Ben kendisine projemi sunuyorum kendisi bana “Ne gerekiyorsa yapalım” diyor ve işler çözülüyor. Çatalca geçtiğimiz dönemlerde İstanbul ortalamasının altındaydı diyebilirim ancak şu anda Çatalca başka bir seviyeye geldi. Birçok ilçe bizden esinlenerek programlar yapıyorlar. Bu bizim için bir gurur vesilesi” diyerek sözlerini noktaladı.   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa