SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÇEVRE DERNEK BAŞKANLARI ANIK VE SERT NE İŞE YARARSINIZ SİZ?

ÇEVRE DERNEK BAŞKANLARI ANIK VE SERT NE İŞE YARARSINIZ SİZ?
Bu haber 03 Eylül 2021 - 22:01 'de eklendi.

Büyükçekmece’de faaliyet gösteren iki çevre derneğinin de ‘içkili restoran’ işleterek rant elde etmekten başka bir işe yaramadığına değinen ilçe sakinleri, çevre adına yapılan tek faaliyetin Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün programlarında boy göstermek olduğuna değindi.

4 Eylül tarihinde yapılacak ‘göl çevresi temizlik etkinliğinde’ Büyükçekmece Belediyesi’nin etkinliği olduğu için katılacaklarına dikkat çeken vatandaşlar ‘Bugüne kadar Büyükçekmece göl kenarının berbat halini görmek istemeyen çevre derneklerinin aklı neredeydi acaba? Türkiye’nin her noktasında çevre sorunlarına destek olduklarını söyleyen Büyükçekmece’nin çevre dernekleri, Büyükçekmece’nin çevre sorunlarına bugüne kadar neden görmezden geldi? Yoksa içkili restoranları elinden gider diye mi korktular’ diye sordu.

Gazetemiz Haber Ekspress’in 2018 yılında gündeme getirdiği ve aradan geçen 3 yılda zaman zaman algıyı bu yöne çekmek için haber yaptığı Büyükçekmece Gölü’nün kıyısındaki çevre kirliliği konusu, bugüne kadar ne Büyükçekmece Belediyesi’nin ne de çevre derneklerinin gündemine alındı. Çevre dernekleri, sadece içki sattığı lokallerinin para kazanmasına odaklanırken, belediye yetkilileri ise nedense kafasını o yöne çevirmemeyi tercih etti.
Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Ömer Sert ve Çevre Derneği Başkanı Erdoğan Anık, Turuncu Restaurant  isimli içkili restoranlarının daha çok iş yapması adına kendine çevreci bir tavır takınırken, yaptıkları açıklamalarda ‘Mardin çöp toplama etkinliği’ne katıldıklarını övünerek anlatmaları Büyükçekmeceliler’i çileden çıkartıyor. Mardin’deki çöpleri topladıklarını anlatan sözde çevre derneklerinin başkanları, acaba bugüne kadar neden Büyükçekmece Gölü’nün kıyı şeridinde, adları piknikçi olan iki ayaklı hayvanların bıraktığı pisliklerin toplanması konusunda bir etkinlik yapmadı?


ÇEVREYE YÖNELİK ÇAĞRILARIMIZ CEVAPSIZ KALDI
Bu konuda algı yaratılması, hatta çevre dernekleriyle birlikte bir etkinlik düzenlenerek insanların çevreyi kirletmemesi konusunda eğitilmesine yönelik 2018 yılından bu yana yaptığımız çağrılar sürekli görmezden gelindi. Ancak yarın Büyükçekmece Gölü temizlik etkinliğinde iki Çevre Derneği Başkanı da hazır bulunacak. Çünkü etkinliği düzenleyen Belediye Başkanı Hasan Akgün!
Çevre derneklerinin işleri çevre sorunlarına eğilmek değil, restoranlarından daha çok nasıl para kazanılabileceğine yönelik çalışma yapmak. Büyükçekmece’de çevre sorunu varsa, birinci sorumlu kafasını başka yöne çeviren Çevre Derneği Başkanlarıdır.


YILLARDIR BAŞKANLAR
Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Ömer Sert ve Çevre Derneği Başkanı Erdoğan Anık, neredeyse 20 yıldır Büyükçekmece’de çevre derneği başkanlığı yapıyor. Görevi kimseye bırakmayan Sert ve Anık, ne çevreyle ilgili bir soruna çözüm buluyorlar ne de görevi başkasına devrediyorlar. Tek yaptıkları etkinlik, Hasan Akgün’ün programlarında, başkanla fotoğraflarını sosyal medyada yayınlamak!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa