SON DAKİKA

Haber Ekspress

CHP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanlığı’ndan Basın Açıklaması

CHP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanlığı’ndan Basın Açıklaması
Bu haber 23 Haziran 2020 - 14:49 'de eklendi.

 Umut Uçar- CHP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve Yönetim Kurulu Üyeleri  80 İldeki Baro Başkanları’nın Yürüyüşü ile ilgili olarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 Başkan Gürtünca’nın açıklamalarından satırbaşları;

Değerli il ve ilçe yöneticilerim, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, değerli üyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri, Şehzadeler ilçemizin değerli yurttaşları, basınımızın fedakar temsilcileri.

19 Haziran Cuma günü Türkiye’nin dört bir yanından Baro başkanlarımız tarafından başlatılan adalet için özgürlük için hukuk için demokratik yaşamın olmazsa olmazı sivil toplum kuruluşları ve anayasamızca kendilerine tanınan haklarının değiştirilmek ve idarece bölünerek güçlerinin kontrol altına alınması amacıyla hazırlıkları süren tasarıya karşı, duruşlarını göstermek ve özerkliklerini kaybetmemek için yaptıkları yürüyüşün son aşamasını gerçekleştirmek için Ankara’da buluştular. Sembolik olarak yüz elli metre yürüyüp otobüslerle Anıtkabir’e gidilecek, yürüyüş son bulacaktı.

Bu üç günlük yürüyüşleri boyunca yurttaşlarımızdan inanılmaz bir destek görmüşlerdir. Halkımız baro başkanlarının neden yürüdüğünü anlamış ancak başta siyasi iktidar ve Türkiye Barolar Birliğinin başındaki Metin Feyzioğlu olmak üzere bu yürüyüşün nedenini anlamını, önemini anlaması gerekenler maalesef anlamış görünmemekte ya da çarpıtmaktadır.

Güvenlik güçlerimiz aldıkları bu hukuksuz emre  uymaları neticesinde Anayasamızın ve ülkemizin tarafı olduğu uluslararası sözleşmelerle korunan gösteri ve toplantı yürüyüşü hakkını ihlal etmektedirler.

Güvenlik güçlerimiz bu hukuksuz emri yerine getirirken Ordu Barosu Başkanı’nı gözaltına almak istemesi Gaziantep Barosu Başkanı’nı darp etmesi, İzmir Barosu Başkanı’na darp girişiminde bulunması, iktidarın düştüğü durumun açık göstergesidir. Hukukun üstünlüğü için mücadele eden Baro Başkanlarına yönelik bu tavır aslında tüm yurttaşlara verilmek istenen bir göz dağıdır. Ancak, yandaş basında bugüne kadar verilmeyen bu yürüyüş hukuksuz tutum sonucunda onlar bile yanlı haber yapmasına rağmen halkımızın yüzde sekseni haberdar olmuş böylece silah geri tepmiştir.

Hatırlatırız ki, utanç vesikası olarak tarihe geçen yakasından çekilerek engellenmeye çalışılan o cübbeler, haksızlığa uğradığında yanına düşüp sarıldığınız destek istediğiniz cübbelerdir. Unutmayalım ki avukatların sesi kesilirse vatandaşın umudu kesilir.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Baro Başkanları’nın değişik görüşlerden oluşan kişiler olduğunu biliyoruz. Biz hak hukuk ve adaletin bir devleti ayakta tutan, bekasını sağlayan yegane güç olduğunun bilincindeyiz. Haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayan kim varsa amasız fakatsız lakinsiz yanındayız. Çünkü biliyoruz ki kendimize yapılan haksızlığa yapılan karşı çıkmak hakkımız başkalarına yapılan haksızlığa karşı çıkmak ise şerefimiz ve onurumuzdur.

Buradan tüm engellemelere baskıya karşı dimdik duran Baro Başkanlarımıza ve avukatlarımıza selam sevgi ve saygılarımızı gönderiyor. Şehzadeler’in yanlarında olduklarını bilmelerini istiyoruz. Hak hukuk ve adaletin egemen olduğu halkın iktidarını ilk seçimde kuracağımız inancıyla saygılar sunarım.

Sevgiyle Kalın.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa