SON DAKİKA

Haber Ekspress

CHP ÜCRETLİ YAPTI, AK PARTİ GERİ ADIM ATTIRDI

AK Parti Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Neşat Ateş, ücretsiz olan otoparkı ücretli hale getiren CHP’li İBB’ye ve bu olayı görmezden gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a geri adım attırarak, otoparkın yeniden ücretsiz olmasını sağladı.

CHP ÜCRETLİ YAPTI, AK PARTİ GERİ ADIM ATTIRDI
Bu haber 13 Ekim 2020 - 15:45 'de eklendi.

İBB BAŞKANI MEVLÜT UYSAL ZAMANINDA ÜCRETSİZDİ

AK Parti Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Neşat Ateş, Eylül ayında yapılan meclis toplantısında; AK Parti’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal zamanında yapılıp halkın kullanımına ücretsiz olarak sunulan Haramidere Metrobüs Durağı mevkiindeki ücretsiz kullanılan otoparkın, şimdiki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından özel bir işletmeye verilmesini gündeme getirmiş, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın bunu görmezden geldiğini ifade etmişti.

YAKUPLU SAKİNLERİNİN SESİ OLMUŞTU

Ateş, özellikle Yakuplu’da oturan vatandaşların kullandığı otoparkın ücretli hale getirilmesi hususunda meclise soru önergesi vermişti.

“Yakuplu Mahallesi E-5 Karayolu Hasırcılar AVM ile Matbaacılar Sitesi inşaatı arasında kalan 4 ada 4 parsel Başkent Caddesi ile Liman Caddesi kesişimi adresinde kalan otopark işletmesi hakkında” diyerek sözlerine başlayan Ateş şöyle devam etmişti:

“İlgili yer, Yakuplu Mahallesinin ulaşımı için önemli caddelerden biri olan Başkent Caddesi ve kamuya ait arazi ile beraber özel bir işletmeye tahsis edilip ücretli otopark haline getirilmiştir. Önceki dönem İBB Başkanı Mevlüt Uysal döneminde yapılıp, Beylikdüzülü komşularımızın kullanımına ücretsiz olarak sunulmuştu. Beylikdüzü Belediyesi sınırları dahilinde olan ilgili yer, Beylikdüzü Belediyesi’nin (Başkan Murat Çalık’ın) haberi doğrultusunda mı yoksa haberi dışında mı faaliyet göstermektedir? Bu alan; bölgede yaşayan komşularımıza durak hizmeti ve okul, hastane veya toplu ulaşım için kullanacakları güzergah üzerinde yer aldığı için emniyetli araç ve yaya trafik ihtiyacını karşılamaktaydı. Bu parsel üzerinde belediyemizce ücretsiz otopark dışında hiçbir şekilde özel işletmeye tahsis edilmemesi veya özel idarelerce, geçici de olsa kullanıma açılmaması gerekmektedir. Halkın ücretsiz kullanımına açık ve sosyal nitelikleri taşıyan, toplu ulaşımı kullanacaklar için araçlarını daha uygun geçiş ve güvenli park etmelerine olanak sağlayacak şekilde düzenlenmelidir.”

KAZANAN, ATEŞ VE YAKUPLU HALKI OLDU

Ekim ayı meclis toplantısında söz alan Ateş, “Otoparkın İBB tarafından ücretli hale getirilmesi, Beylikdüzü Belediyesi’nin de bunu görmezden gelmesi yanlıştı” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu ve buna benzer verilen izinler bölgede yaşayan vatandaşlarımızı mağdur ettiği gibi, işletme sahiplerini de mağdur etmektedir. Bu tür uygulamaların tekrarlanmamasını ümit ediyor ve aynı zamanda da takipçisi olacağımızı bildiriyorum. Girişimlerimiz neticesinde söz konusu olan bu alan artık ücretsiz olarak komşularımıza hizmet vermektedir, hayırlı olsun.”

 

Haber Ekspress – Özel Haber

 

kaspersky ürün anahtarı satın al

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa