SON DAKİKA

Haber Ekspress

CHP YİNE KARIŞTI! FATMA KÖSE CANAN KAFTANCIOĞLU’NA VERYANSIN ETTİ

CHP Kadın Kolları Kurultayı’nda kılıçlar çekildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun dört gündür kadın delegelere baskı yaptığını dile getiren CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, tarihi bir konuşma yaptı.

CHP YİNE KARIŞTI! FATMA KÖSE CANAN KAFTANCIOĞLU’NA VERYANSIN ETTİ
Bu haber 09 Ağustos 2020 - 18:21 'de eklendi.

CHP Kadın Kolları 14. Olağan Kurultayı, Bilkent Odeon Açık Hava Gösteri Merkezi’nde gerçekleşiyor. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, kurultayda yaptığı konuşmada esti gürledi. Kurultay delegelerine baskı yapıldığını söyleyen Köse “4 gündür delegeleri arayarak iradelerine ipotek koyuyorlar” açıklamasında bulundu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına yeniden aday olan mevcut Başkan Fatma Köse, kurultayda yaptığı konuşmada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na tepki gösterdi. Kaftancıoğlu’nun delegeleri aradığını söyleyen ve kadın iradesinin yok sayıldığı bir seçime tanıklık ettiğini ifade eden Köse şunları kaydetti:

“İstanbul İl Başkanı’nın buraya çıkıp, ‘Değerli delegasyon kendi özgür hür iradenizle oyunuzu kullanın’ demesini beklerdim. Dört gündür delege delege arayarak, dört gündür il il arayarak delegenin iradesine ipotek koymasını beklemezdim. Buna her zaman saygı duyduk biz. Kadın il başkanı olduğu için saygı duyduk. Ama bir erkek siyaseti yapsın diye değildi bunlar. İl başkanı gelmiş kadınlardan imza topluyor. Böyle bir kadın kurultayı olmaz arkadaşlar.”

“GİDİN İL BAŞKANLIĞINIZI YAPIN” 

“Benim adaya söyleyecek sözüm yok. CHP’de Kadın Kolları Genel Başkanı olmak istiyor. O kadar doğal ki. Ama keşke eşit şartlarda yarışabilseydik. Az evvel gördüm; otelde gördüm. İl başkanı gelmiş kadınlardan imza topluyor. Böyle bir kadın kurultayı olmaz arkadaşlar. İstanbul İl Başkanı diyor ki: Bağırarak konuşmayın. Biz nasıl konuşacağımızı biliriz sayın başkan. Kimse bize nasıl konuşacağımızı ifade edemez. Herkes yerini bilecek, haddini bilecek. Gidin siz il başkanlığınızı yapın.”

NAZLIAKA: BENİM TANIDIĞIM İL BAŞKANI DEĞERLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPAR

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına aday olan Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka ise Köse’nin Kaftancıoğlu’na ilişkin sözlerine dair, “Şimdi İstanbul İl Başkanımız burada yok. Şu an dışarıda. Fatma Başkanımız da konuşmasının önemli bir kısmını ona ayırdı gibi geldi bana. Benim tanıdığım İstanbul İl Başkanımız kişiler üzerinden değil değerler üzerinde siyaset yapar. Gene benim tanıdığım İstanbul İl Başkanımız birilerini bir yere taşımak için değil CHP’yi bir yerlere yükseltmek için siyaset yapar” dedi.

Kurultayda, CHP Kadın Kolları MYK asil ve yedek 40 üyesinin de seçimleri gerçekleştirilecek.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa