SON DAKİKA

Haber Ekspress

Çorlu tren faciasında ailelerin yargılandığı dava ertelendi!

Çorlu tren faciasında ailelerin yargılandığı dava ertelendi!
Bu haber 04 Mart 2020 - 20:45 'de eklendi.

Çorlu tren faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatlarının yargılandığı dava mahkeme salonunun yetersizliği nedeniyle ertelendi.

Çorlu tren faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatlarının, polis müdahalesine uğradıkları Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması yapması nedeniyle haklarında açılan davanın ilk duruşması görülemedi.

Mahkeme, salonun fiziki durumunun yetersizliği nedeniyle duruşmayı 13 Nisan 2020 tarihine erteledi.

“Bizim çocuklarımız öldü, biz sanık değiliz”

Çorlu’da 8 Temmuz 2018 tarihinde 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri ve avukatları  12 Haziran 2019’da Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde Adalet Nöbeti tutmak istemişti.

Polis aileler çok sert müdahale ettiği eylemdeki ailelere ve avukatlara açılan davanın ilk duruşması Ankara 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. Ancak çok sayıda kişinin katıldığı duruşma için salon yetersiz kaldı.

Çok sayıda müştekinin olduğu bilinmesine rağmen küçük bir duruşma salonunun verilmesine tepki gösteren avukatlar, bu koşullarda duruşma yapılamayacağı için büyük bir salonun hazırlanmasını talep etti.

Mahkeme başkanının yoklamanın yapıldığı sırada katılanların isimlerini söyleyen Avukat Mürsel Ünder’e sanık olduğu için müdahale edemeyeceği uyarısında bulunması üzerine Ünder, “Bana yer gösterin de oturayım” dedi. Salonda tartışma çıkarken, tren faciasında çocuğunu kaybeden Hüseyin Şahin, “Bizim çocuklarımız öldü, biz sanık değiliz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa