SON DAKİKA

Haber Ekspress

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, İlçedeki Alevi Kanaat Önderleriyle ve Cemevi Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, İlçedeki Alevi Kanaat Önderleriyle ve Cemevi Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Bu haber 04 Nisan 2022 - 16:27 'de eklendi.

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, ilçedeki Alevi kanaat önderleriyle ve cemevi başkanlarıyla bir araya geldi. Kahriman, “Bugün Alevi kardeşlerimize haksızlık ediliyor. Cemevleri ibadethane olarak tanınmıyor. Ne kadar ayıp. Alevileri yok saymak kimsenin haddine değildir. Biz her milletten, inançtan insanımızın hakkının yanındayız, Alevi kardeşlerimizin de yanında olacağız” dedi

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, Beylikdüzü Livello Otel’de düzenlediği yemekli toplantıyla Alevi kanaat önderleri ve Esenyurt’taki cemevi başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Haramidere Cemevi Başkanı Leyla Erdoğan, Örnek Cemevi Başkanı Hüseyin Çam ve Alevi dedesi Ali Yolaçan ile Erenler Cemevi Yönetimi katıldı. DEVA Partisi olarak Alevi-Sünni, Kürt-Türk demeden her milletten ve inançtan insanların haklarını gözetmek için çalıştıklarını anlatan Kahriman, “Bugün ülkemizin çok ciddi problemleri var. Bu problemler bugün başlamamış. Maalesef ki bu ülkede Alevi olmak suç, Kürt olmak daha da suç. Biz parti olarak, 77 milletimize bir nazarda bakıyoruz. Her yurttaşımızın hakkının demokratik olarak verilmesi taraftarıyız. Burada soruyorum. Kimi Alevi kimi Kürt, Türk. Yüce Allah biz dünyaya gelirken bize hangi milletten, inançtan olacağımızı soruyor mu? Tövbe diyelim hayır. Dünyaya geldiğimizde milletimizi biz seçmeyiz. O nedenle her millete zenginlik olarak bakılmalı” dedi.
Cemevleri ibadethanedir

Cemevlerinin devlet tarafından ibadethane olarak görülmediğini anımsatan Kahriman, “Bakıyoruz bu ülkede cemevlerini ibadethane olarak kabul etmeyen bir iktidar var. Aleviler bu ülkenin vatandaşı değil mi? Alevilerin suçu ne? Alevi dedeleri maaş almıyor ama imamlar maaş alıyor. Hatta o kadar aciz bir sistem ki en başta dediğim gibi cemevlerini ibadethane olarak görmeyen işletme statüsünde gören bir sistem var. Ne kadar ayıp. Alevileri yok saymak, haklarını yok saymak kimsenin haddine değildir. Korkunun ecele bir faydası yok. Cemevleri ibadethanedir. Aleviler de bu ülkenin dinamik bir unsuru ve zenginliğidir. Yarının Türkiye’sinde adalet diyeceksek, demokrasi diyeceksek herkese eşit davranmak zorundayız. Herkesin inancına saygı duymak zorundayız. Devlet bu noktada adil olmalı. Ama bakıyoruz ki tarihimizden bugüne ne Alevi meselesi çözüldü ne Kürt meselesi çözüldü” diye konuştu.

Partizanlığı bırakalım

Sorunların çözümü içini siyasette partizan bir bakış açısının olmaması gerektiğinin altını da çizen Kahriman, “Ben hep diyorum partizancılık bu ülkeye zarar. İdeoloji taraftarı olmak bu ülkeye zarar. Bu ülkedeki 84 milyon insanı kucaklayan bir adalete ve barışa ihtiyacımız var. Bizim bunu sağlamak için partizanlık yapmadan hareket etmemiz lazım. Hangi siyasi parti mevcut sorunları çözecekse o siyasi partiye şans vermemiz gerekir. Bakın CHP yüz yıllık tarihinde bütün siyasi arenada vardır. Peki niye Alevilerin sorunlarını bugüne kadar çözmediler? 100 yıllık partisiniz hala cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasını sağlayamamışsınız. Son 20 yıldır AKP var. AKP bunu çözdü mü? Hayır. Alevi Çalıştayı dediler sonuç ne? Sonuç elde sıfır. O yüzden bir sefer başka bir siyasi partiye şans veriniz. DEVA Partisi bu konuda samimi ve çözümden yanadır. Sayın Genel Başkanımızın ismi hem Ali’dir hem babadır hem candır. Kendisi hırsızlık yapmadı, yanlış yapmadı tam bir devlet adamı olarak görevini gerçekleştirdi. O nedenle bunu dikkate almak gerek” ifadelerini kullandı.

Kardeşliğe ihtiyacımız var

Türkiye’nin barışa ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Kahriman, “Bu ülkenin kardeşliğe ihtiyacı var. Ayrı gayrı gütmeden yönetilmeye ihtiyacı var. AKP artık son durağa geldi. Onları son durakta indirip, DEVA Partisi’ni iktidar yapacağız. Esenyurt’taki cemevlerinin problemlerini bilen bir kardeşinizim. Biz yarın Esenyurt üzerinde sizlerle beraber yol yürümekten gurur duyacağız. Türkiye genelinde de DEVA Partisi’nin Alevilerin haklarını gözeteceğini söylüyorum. Bir sefer şans veriniz. 20 yılın sonunda nereye geldik? Demokrasi yok, adalet yok, özgürlük yok, ekonomiyi de yerle bir ettiler. Sonuç bu” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa