SON DAKİKA

Haber Ekspress

DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN KERİZ

Büyükçekmece sahilindeki kumsal alanlar, işletmecilerin işgaline uğrarken, ilçe belediyesi ve İBB’nin bu duruma sessiz kalması, ‘Kol kola kendi yandaşlarına mı veriyorlar?’ sorgulamasını gündeme düşürdü.

DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN KERİZ
Bu haber 01 Ağustos 2018 - 11:21 'de eklendi.

BU İŞLETMELER KİME AİT?

Büyükçekmece sahilindeki kumsal alanlar başta Büyükçekmece Belediyesi olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi’nin de göz yummasıyla fırsatçıların rant alanı haline geldi. Kafeteryaların önlerindeki alanlara şezlonglar koyarak kumsalı neredeyse kapatan işletmeler, devlete ait olan sahilleri kaplamış durumda. Şezlonglarla kumsalların üzerinde adım atacak yer bırakmayan ve para karşılığı şezlong kiralamayan vatandaşların rahatça kumsalın tadını çıkaracağı alan neredeyse biterken, belediyelerin bu duruma göz yumması ise şaşkınlık yaratıyor. Kumsaldaki paralı alanların kimlere tahsis edildiği bilinmezken, başta Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bölgedeki AK Partililerin de bu duruma sessiz kalması beraberinde, ‘Yandaşlarına mı peşkeş çektiler? Neden kimse tepki göstermiyor’ sorusunu gündeme getirdi.

KAÇAKLA BÖYLE Mİ MÜCADELE EDİYORSUN?

Sahillerin paralı alanlara dönüşmesinin ardından şok edici bir detay da kıyıya yanaşan teknelerin kafeteryalara dönüştürülerek denize girişi engellemesi oldu. İşletme ruhsatlarının olmadığı bilinen bu tip mekanların güvenceyi ise belediyelerden aldığı düşünülüyor. ‘Dünyanın en iyi ilçesi’ sloganını her fırsatta dile getiren ve kaçak tüm yapılara karşı savaş verdiğini belirten Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün bu sözleri de kaçak mekanların ilçede artmasının ardından güvenilirliğini kaybetti. Mavi Bayrağa sahip bir denizleri olduğunu ve İstanbul’un en güzel sahil ve kordonuna sahip olduklarını dile getiren Başkan Akgün’ün, sahili para basma makinesi haline getiren işletmecilerin eline bırakması ise vatandaşı çileden çıkardı.

PARASI OLMAYAN DENİZE DE GİREMİYOR

Sahilde kumsalından, deniz üstünde konuşlanan kafelerine kadar her yerin paralı olmasından şikayetçi olan vatandaşlar sitemi bölgenin belediye başkanı Hasan Akgün’e yaptı. Sosyal belediyeciliğin bu yönetimle alakasının olmadığını öne süren vatandaşlar, “Hadi İBB yapıyor bari sen yapma Akgün” siteminde bulunarak çareyi BİMER’e şikayet etmekte bulduklarını belirtti. Sahil hattında hemen hemen her mekanın kumsalı işgal ettiğini ve denize özgürce girmelerinin engellediğinden dert yanan vatandaşlar, “Denize girmek için yandaş olmak mı gerekiyor? Para ödemeden denize rahatça giremeyecek miyiz” şeklinde isyanda bulundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa