SON DAKİKA

Haber Ekspress

Dikkat! Ödemeyen yandı: Sakın bu tarihi geçirmeyin

Dikkat! Ödemeyen yandı: Sakın bu tarihi geçirmeyin
Bu haber 02 Temmuz 2019 - 12:50 'de eklendi.

MTV 2.taksit ödemesi başladı. 1 Temmuz’da başlayan MTV 2. taksit ödemeleri ne zaman tamamlanacak, hangi otomobil için ne kadar ödenecek işte tüm detaylar…

Araç sahiplerinin büyük bir merakla beklediği MTV 2.taksit ödeme işlemleri başladı. Her yıl olduğu gibi bu sene de Motorlu Taşıtlar Vergisi 2019 ödeme tarihleri araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Peki MTV ödemesi ve hesaplaması nasıl yapılır? 2. taksit ödemeleri ne zaman sona erer? İşte yanıtı
GİB tarafından yayınlanan 2019 takvimine göre, 1 Temmuz’da başlayan MTV 2. taksit ödemeleri 31 Temmuz’da sona erecek.
MTV ödemesi nasıl yapılır?
Araç sahipleri İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden şifre girişi yapmadan MTV Ödeme alanına sadece plaka ve TC Kimlik Numarası bilgilerini girerek MTV borçlarını görüntüleyebilir ve ödeyebilirler.
Ayrıca başkanlığa ait www.gib.gov.tr internet sitesi (İnteraktif Vergi Dairesi, İnternet Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması) üzerinden 02:00-22:00 saatleri arasında, Anlaşmalı bankaların kredi kartları ile, anlaşmalı bankaların banka kartları veya banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların; kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleri ödeme yapılabilir.
Ayrıca anlaşmalı bankaların şubelerinden ve alternatif ödeme kanallarından (İnternet Bankacılığı, Telefon Bankacılığı, Mobil Bankacılık vb.) , PTT iş yerlerinden ve tüm vergi dairelerinden de ödeme yapılabilir.
Motorlu Taşıtlar Vergisi, otomobil ve motosikletlerin yaşı ve silindir hacmine göre, otobüslerin yaşı ve oturma kapasitesine göre belirleniyor. Kamyon ve kamyonetlerde ise aracın yaşının yanı sıra azami toplam ağırlığı göz önünde bulundurularak MTV tutarı hesaplanıyor.
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa