SON DAKİKA

Haber Ekspress

DOYUMSUZ AKGÜN!

Okul yapmaya doymayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçeye 39’uncu okulu kazandırdı.

DOYUMSUZ AKGÜN!
Bu haber 25 Eylül 2018 - 17:09 'de eklendi.

Türk Milli Eğitimine kazandırdığı 35 okulun ardından “Okulcu Hasan” olarak adlandırılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin dört farklı mahallesine 4 okul daha kazandırmanın gururunu yaşıyor.

Mübeccel – Hayrettin Gazioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Celaliye Mahallesi’ne yaptırılan Mübeccel – Hayrettin Gazioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bölgenin okul ihtiyacını karşılamanın yanı sıra modern yapısıyla da dikkat çekiyor. Eğitim gönüllüsü Hayrettin Gazioğlu’nun katkılarıyla yaptırılan okul binası depreme dayanıklı ve toplamda 3425 metrekare büyüklüğünde. 4 Katlı olarak eğitim ve öğretim hizmeti vermeye başlayan okulda 24 derslik, kantin, kütüphane, laboratuvar ve çok amaçlı salon da bulunuyor.

Kumburgaz Mahallesi’ne Kuvayı Milliye İlkokulu

Eski ve depreme dayanıksız okulun yerine yeni yaptırılan Kuvayı Milliye İlkokulu, Kumburgaz Mahallesi’nde ikamet eden öğrencilere modern bir eğitim tesisi olarak hizmet verecek. Başkan Akgün, Kuvayı Milliye İlkokulu’nda eğitim görecek öğrencilerin güvenli ulaşımları için bölgede bulunan sokak ve caddelerde de çalışmalar yapıyor. Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, okul bölgesindeki pek çok sokak ve caddede asfalt, tretuvar, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi. 4 kattan oluşan 24 derslikli okulda 3 ana sınıfı, 1 çok amaçlı salon, kütüphane, 2 destek eğitim dersliği ve yemekhane mevcut.

Güzelce Mahallesi Nezihe – Hasan Kılıç Anadolu Lisesi

Güzelce Mahallesi’nde bulunan ve modern mimarisiyle fark yaratan Güzelce Mahallesi Nezihe – Hasan Kılıç Anadolu Lisesi de eğitim öğretime hazır hale geldi. Eğitim gönüllüsü Kılıç Ailesi’nin katkılarıyla yaptırılan okul, bölgenin eğitim alanında önemli bir ihtiyacını giderecek. Eğitime verdiği değerle tanınan Başkan Akgün, okulun hafriyat, çevre düzenlemesi, yol düzenlemesi, park ve bahçe işlerinin tamamıyla yakından ilgilendi. Yapımı tamamlanan okul 24 derslikten oluşuyor.

Ahmediye Mahallesi’ne Anaokulu Yapılıyor

Başkan Akgün, eğitim hayırseveri Akbalık Ailesi ile birlikte Ahmediye Mahallesi’nde bir de anaokulunun temelini atmıştı. Yapımı devam eden anaokulu bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyacına yönelik olarak başlatılmış önemli bir eğitim projesi. 400 metrekare alan üzerine inşa edilmekte olan anaokulun içerisinde 2 derslik, hobi odası, kütüphane, konferans salonu, yemekhane, öğretmenler odası bulunacak.

Tepecik Ulus İlk ve Ortaokulu’na ek bina

Tepecik’teki Ulus İlköğretim Okulu ve Ortaokulu’na ek olarak bir okul daha yapılacak. 28 derslikli, fen ve müzik laboratuvarları, kütüphane, spor salonu ve çok amaçlı salonu bulunan yeni okul binası 4575 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. 835 metrekare taban oturumlu 3 katlı olarak projelendirilen okulun tamamlanmasının ardından Tepecik İlköğretim ve Ortaokulu 47 derslikli bir okul olarak eğitim verecek.

Eğitim, ülkenin kalkınmasıyla doğru orantılı

Eğitim kalitesinin bir ülkenin kalkınmasıyla doğru orantılı olduğunu vurgulayan Başkan Akgün; “Başkanlık görevim süresince Büyükçekmece’ye hatta başka ilçe ve ülkelere yaptırmış olduğumuz okullar yardımıyla ülkemizin ve dünyanın eğitim kalitesine katkı sağlamaya çalıştım. Görevimi yaparken beni en çok motive ve mutlu eden çalışmalarım yeni eğitim kurumları inşa etmek oluyor. Yeni okul projelerimizin sayısı ben görevimi yaptığım sürece artarak devam edecek. Bu yolda hizmet vermek benim için çok kutsal” şeklinde konuştu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa