SON DAKİKA

Haber Ekspress

Ekrem İmamoğlu yeniden İBB Başkan adaylığını açıkladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıklayan İmamoğlu, “İstanbullularla kentine, oyuna sahip çıkan İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmak için geliyorum” dedi.

Ekrem İmamoğlu yeniden İBB Başkan adaylığını açıkladı
Bu haber 15 Ağustos 2023 - 13:10 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşuyor.

İmamoğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Seçim sonrasında sadece Temmuz ayında 30 yılın en yüksek aylık enflasyonunu yaşattılar. Net ifade etmemiz gerekir ki iktidar enflasyon canavarıyla mücadele edemiyor. Bu enflasyon canavarını da iktidar yarattı. Seçim sonrası iktidar motorine yüzde 105 zam yaptı.

2 kamu bankasının 3 yılda reklam harcaması tam 2 milyar lira. Kamu bankalarının İBB’ye 4 buçuk yıldır tek bir kuruş krediyi vermediğinin de altını çizelim.

Zenginle yoksul arasındaki fark tam 8 katına çıkmış durumda. Özetle bu iktidar zenginin cebini tıka basa doldururken halkımızı açlığa çaresizliğe mahkum etmeye devam ediyor.

Mayıs seçimlerinden sonra iktidarın muhalefeti topyekun tasfiye çabalarına en güçlü karşı duruş, başta İBB olmak üzere ülkemizin metropollerinde gerçekleşecek. 31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde tüm vatandaşlarımızı demokrasimizi yeniden yeşertmek ve şehirlerimize en güçlü şekilde sahip çıkmak için beraber yol yürümeye davet ediyorum.

İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır. İstanbul’u kazanan bir belediye başkanı dünyanın en önemli şehirlerinden birine hizmet etme fırsatına ulaşır. Ben İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır sözünü sadece seçim başarısı olarak anlamıyorum. Bana göre İstanbul Türkiye’nin gelecek tahayyülünün hayata geçtiği şehir olmalıdır.

4 yıl boyunca İstanbul geleceğin ışıltılı Türkiye’sinin gerek taşıyıcısı gerek ufku olmuştur. İstanbul’un sorunlarını çözmek Türkiye’nin sorunlarını çözmektir

Ben kendimi İstanbul’la mühürlü kabul ediyorum. Hayatımı adadığım bu şehre hizmet etmeyi Türkiye’ye hizmet olarak görüyorum. Şehrin gerçek sahibi olan bu halkın kendi şehrine sahip çıkmasından bile rahatsız olan bu zihniyete karşı alternatif olduğunu gösteriyoruz. Halkımıza bu karanlık dönemde başka bir geleceği yaşatıyoruz.

Ben hayatım boyunca bir koltuğa değil bir misyona aday oldum. Bugün bir misyon Türkiye’nin yeni bir yönetim anlayışına kavuşması misyonudur.

Vatandaşın hayat kalitesini artırmak için yerelden neşet eden bir kalkınma insanlığımızın hayat güvenliğinin sağlanması için, gelecek nesiller i,çin gerçek ir refah toplumu ve yaratıcı bir teknoloji hamlesi siyasal vizyonumuzun ana kolonudur.

Demokrasinin terk edilmesinin özgürlüklerimizin elimizden alınmasından, gençlerimizin, doktorlarımızın, ustalarımızın ülkelerini terk etmesinden isyan eden kime oy verdiğine bakmaksızın tüm yurttaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. İBB’yi hep birlikte korumalıyız.

Şimdi seçimlerde İstanbul’u hep birlikte tekrar kazanmak için bir arya gelmeliyiz. Aramızdaki tartışmaların bir kenara bırakıp milletçe bu sürece odaklanmalıyız. Parti ayrımı yapmadan beraberce hareket etmemiz gerekiyor.

Ben partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım.

Bu vesileyle özellikle CHP’li yol arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum. Mayıs 2023 Seçimlerinde yaşadığımız hayal kırıklığı beni çok derinden üzmüştür. Ben bunu birçok vesileyle de dile getirdim. Halkımızdan bu seçim mağlubiyetinden dolayı özür diledim.

Ben bu mağlubiyetin partimizde köklü bir dönüşümü sağladığını da biliyorum. CHP artık seçim kaybetmemeli ikinci parti olmakla övünmemeli. CHP önderliğindeki toplumsal ve siyasal muhalefetin aynı zamanda yerel seçimleri de kazanması bir zorunluluktur.

CHP tarihini çok iyi bilen bu kadrolar yeniden bir tarih yazmak için önlerinin açılmasını beklemektedirler. Değişim dönüşüm aynı zamanda köklü bir kadro harekatıdır.

Şunu açık seçik görmemiz gerekiyor ki demokrasimizin esas olarak karşı karşıya bulunduğu en önemli tehlike milletimizin umutsuzluğu ve beklentisizliğinin kökleşmesi ve yapılaşmasıdır. Bu çok büyük bir tehdittir. Bizim hayal kırıklığını çok daha büyük bir arzuya çevirmemiz zor değildir. Ben partimin bir evladı olarak bu dönüşüme en içerikli bir şekilde katkı sunmaya var gücümle devam edeceğim.

Katılımı ve ortaklaşan aklı merkeze almak için dünyanın tüm teknolojik yeniliklerine ev sahibi olmak için yola çıkıyorum. İstanbullularla kentine, oyuna sahip çıkan İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmak için geliyorum. Sevgili CHP’liler kıymetli İstanbullular inanınız ki ‘Her şey çok güzel olacak’

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa