SON DAKİKA

Haber Ekspress

ERDOĞAN’I DA DİNLEDİLER Mİ?

ERDOĞAN’I DA DİNLEDİLER Mİ?
Bu haber 22 Temmuz 2021 - 15:48 'de eklendi.

İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus casus yazılımı ile telefonları ele geçirilen 50 binden fazla kişinin arasında birçok dünya liderinin ve üst düzey yetkilinin de yer aldığı iddiaları tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un 2017 yılından beri kullandığı akıllı telefonundan Fas İstihbaratı tarafından dinlendiği iddia edildi. Şimdi akıllarda şu soru belirdi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dinlendi mi?

 

 

 

Karar’dan Mikdat Karaalioğlu’nun haberine göre, Pegasus’u kullanan Suudi Arabistan’ın izlemeyi düşündüğü kişiler arasında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlarından bir kişinin de bulunduğu ortaya çıktı.
50 BİN KİŞİYİ DİNLEYECEKLERDİ
İçinde Die Zeit gazetesinin de bulunduğu uluslararası gazetecilik ağının elinde casus yazılım tarafından izlenmesi öngörülen 50 bin kişinin telefon numaraları bulunuyor. Bu listede yer almak takip edilmiş olmak anlamına gelmiyor.
Takip edilen telefonların tespit edilebilmesi için ilgili telefonlardaki Pegasus izlerinin uzmanlar tarafından araştırılması gerekiyor. Toronto Üniversitesi bünyesinde bulunan Citizen Lab isimli araştırma kurumu Pegasus izlerini tespit edebiliyor. Citizen Lub Pegasus skandalını ortaya çıkaran gazeteci ağı ile birlikte çalışıyor.
BAKAN GÜL VE ERDOĞAN’IN DANIŞMANI DA VAR
Suudi Arabistan’ın hedef listesinde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Erdoğan’ın ismi açıklanmayan bir başdanışmanı da var. Suudilerin listesinde ayrıca Lübnan Devlet Başkanı Michel Aoun, eski başbakan Said Hariri de bulunuyor. Öte yandan Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un de Pegasus tarafından izlenmesi öngörülen kişiler listesinde 2019 yılında yer aldığı ortaya çıktı. Macron’un hedef listesine koyan ülkenin ise Fas olduğu bildirildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa