SON DAKİKA

Haber Ekspress

Esenler’in kitap kurtları okuyor

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen “Bir Kitap Bir Dünya” projesinde bugüne dek 14 bin 400 öğrenciye 87 bin kitap dağıtıldı. 

Esenler’in kitap kurtları okuyor
Bu haber 15 Aralık 2022 - 14:14 'de eklendi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortalığında sürdürülen “Bir Kitap Bir Dünya” projesinde binlerce kitap öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. 7 yıldır devam eden proje kapsamında şimdiye dek 14 bin 400 öğrenciye 87 bin kitap dağıtıldı. 241 grupta, 2 bin 728 öğrenci daha 16 bin 368 adet kitapla buluşacak.

DÜNYAYI TANIMA FIRSATI BULUYORLAR

“Bir Kitap Bir Dünya” projesi kapsamında Esenler İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile belirlenen kitaplar Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından okullara dağıtılıyor. Okunan kitaplar okullarda kurulan okuma grupları ve grup liderleri tarafından denetleniyor, tahlil ve kritikler gerçekleşiyor. Ardından kitapların özetleri çıkartılıyor. Kitap okumanın yan ısıra gezilerin de gerçekleştiği projeye katılanlar yaptıkları okumalarla dünyayı da tanıma fırsatı buluyorlar.

“BİR KİTAP BİR DÜNYA” PROJESİ NEDİR?

“Bir Kitap Bir Dünya” projesi, çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini aşılayarak öğretmen­ öğrenci ilişkisini geliştirmeye yönelik bir projedir. Proje, Esenler ilçesindeki ilkokul 3. sınıftan başlayarak, bütün ortaokul ve liseleri kapsamaktadır. Proje kapsamında yedi öğrenci ve bir öğretmen bir araya gelerek müzakere grubu oluşturmaktadır. Belirlenen yedi kitap, Esenler Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Öğrenciler belli dönemlerde bir araya gelerek rehber öğretmenlerin gözetiminde okudukları kitapları müzakere etmektedir. Her müzakere toplantısında öğrenciler, okudukları kitapları arkadaşlarıyla değiştirmektedir. Proje kapsamında her okulda okuma grupları bulunmaktadır. Okullarda koordinatör olarak görev alan öğretmenler arasında her dönemin sonunda değerlendirme toplantısı düzenlenerek projenin devamlılığı sağlanmaktadır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa